SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Streljanje v ZDA: najmanj 14 mrtvih, napadalci na begu

0

termometer

V streljanju v kalifornijskem mestu San Bernardino je umrlo najmanj 14 ljudi, še vsaj toliko je ranjenih, je potrdila policija. Močno oborožene napadalce - bili naj bi trije - policija še vedno išče.

Podrobnosti o novem strelskem napadu, ki se je zgodil v centru za pomoč osebam z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, še niso znane. Policisti na podlagi pričevanj očividcev iščejo tri močno oborožene napadalce.

V stavbi naj bi bilo več sto ljudi V stavbi, kjer je se zgodil napad, naj bi bilo sicer v času streljanja več sto ljudi. Dobro oboroženi napadalci naj bi vdrli v konferenčno dvorano, kjer je potekala prireditev za uslužbence in pričeli streljati.

Strelci so pobegnili pred prihodom policistov Še pred prihodom prvih policistov so strelci pobegnili. Po besedah vodje mestne policije so bili storilci na vojaški akciji. Po napadu so pobegnili v črnem vozilu, informacij o tem, kje bi lahko bili, pa nimajo. Policija je pozvala vse meščane, da jim pomagajo pri iskanju strelcev. Po mestu, ki leži 95 kilometrov vzhodno od Los Angelesa, so postavljene številne policijske zapore, državni uradi in javne ustanove so zaprti.

V bolnišnici pričakujejo številne žrtve Ameriški mediji se medtem sprašujejo, ali gre za teroristični napad. Na prizorišču streljanja so sicer številne enote policije, gasilcev, agenti FBI. V lokalni bolnišnici so povedali, da pričakujejo "številne žrtve". O napadu je bil obveščen tudi ameriški predsednik Barack Obama, ki se trenutno mudi na podnebni konferenci v Parizu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin