Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2018,
14.16

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

Kanada streljanje noad

Petek, 10. 8. 2018, 14.16

5 let, 8 mesecev

Streljanje v Kanadi: najmanj štirje mrtvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Kanada rešilec | Foto Reuters

Foto: Reuters

V mestu Fredericton na vzhodu Kanade je danes prišlo do streljanja, v katerem so bili po podatkih policije ubiti najmanj štirje ljudje, med njimi dva policista. Osumljenca za napad so prijeli in je huje ranjen, je še sporočila policija. Dodali so, da so razmere pod nadzorom in da ni več nevarnosti za prebivalstvo.

Policija je ob tem umaknila opozorilo prebivalcem prestolnice kanadske province New Brunswick, naj se izogibajo območju streljanja in naj ostanejo doma ter zaklenejo vrata.

Kanada žaluje

Imen žrtev za zdaj ne želijo objaviti. "Prosim upoštevajte, da so to težki trenutki za njihove družine in naše kolege," je tvitnila policija in dodala, da bodo informacije objavili takoj, ko jih bodo lahko.

Prizorišče streljanja v četrti Brookside v središču mesta je še zaprto za javnost, preiskava pa bo po navedbah policije trajala še nekaj časa. Kanadski premier Justin Trudeau je na Twitterju zapisal, da iz Frederictona prihajajo "strašne novice". Izrazil je sočutje z vsemi prizadetimi v streljanju in poudaril, da razmere pozorno spremlja.

Trump
Novice Trump podvojil carine na uvoz aluminija in jekla iz Turčije

Streli so po poročanju medijev odjeknili davi okoli 7. ure po krajevnem času (okoli 12. ure po srednjeevropskem času) v stanovanjski četrti mesta s 60.000 prebivalci. Priče so novinarjem povedale, da se je slišalo več deset strelov.

Dve uri zatem je policija evakuirala prebivalce soseske, ostale ljudi pa pozvala, naj se temu območju izogibajo.

Policista pred Berlinsko katedralo na Muzejskem otoku
Novice Streljanje v berlinski katedrali
Strelski incidenti so sicer v Kanadi redki, saj ima ta država veliko strožjo zakonodajo glede orožja od sosednjih ZDA, kjer so strelski incidenti pogostejše. Zaradi širjenja orožja je sicer število kaznivih dejanj, v katerih je bilo uporabljeno strelno orožje, v zadnjih letih v Kanadi precej poraslo.

Za enega najhujših strelskih napadov v Kanadi velja streljanje v Monctonu v provinci New Brunswick leta 2014, v katerem so bili ubiti trije policisti, dva pa sta bila ranjena.
Ne spreglejte