SiolNET. Novice Svet
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srba v stanovanju skrivala mladiča afriškega leva in kraljevega pitona

0,83

termometer

Levji mladič | Oba Srba so osumili kaznivih dejanj, živali pa sta že na varnem. | Foto: Shutterstock
Oba Srba so osumili kaznivih dejanj, živali pa sta že na varnem. Foto: Shutterstock

V nedavnih akcijah posebne enote srbskega notranjega ministrstva so v stanovanju 36-letnika v Subotici zasegli mladiča afriškega leva. Neki drugi moški pa je v stanovanju v Lazarevcu skrival kraljevega pitona. Gre za kaznivi dejanji, za živali pa so že poskrbeli. 

Za 36-letnika, ki je v svojem stanovanju skrival afriškega levčka, ter 44-letnika, ki je imel kraljevega pitona v posodi za kisanje zelja, so pri notranjem ministrstvu v sodelovanju z enoto za zatiranje okoljske kriminalitete in varstvo okolja ter državnim tožilstvom že podali kazenski ovadbi. 

Za prvega zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje nedovoljenega prometa in uničenja, poškodovanja, izvoza v tujino in uvoza v Srbijo zaščitenih naravnih dobrin. Drugega, ki je hranil pitona, so ovadili nedovoljene trgovine, ubijanja in trpinčenja živali.

Kraljevega pitona je 44-letnik hranil v posodi za zelje.  | Foto: Thinkstock Kraljevega pitona je 44-letnik hranil v posodi za zelje. Foto: Thinkstock

Sumijo, da je 44-letnik afriškega levčka prodal 36-letniku, saj so ga isti dan našli v stanovanju v Subotici. Za leva in pitona so že poskrbeli strokovnjaki.  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin