SiolNET. Novice Svet
4,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slavni izumitelj: Novinarko sem pokopal na morju

4,95

termometer

Madsen
Foto: Reuters

Švedska novinarka Kim Wall, ki se je 10. avgusta vkrcala na zasebno podmornico, je umrla v nesreči, je na zaslišanju na sodišču na Danskem dejal lastnik podmornice Peter Madsen.

Madsenova podmornica je potonila 11. avgusta. Njega je rešila mornarica, za 30-letno novinarko pa je izginila vsaka sled. Izumitelja, podjetnika ter graditelja podmornic in vesoljskega inženirja so obtožili njenega uboja.

Kaže, da je bila podmornica namenoma potopljena, trenutno pa jo obravnavajo kot prizorišče morebitnega kriminalnega dejanja. Podmornica UC3 Nautilus je ena izmed treh, ki jih je izdelal Madsen, vanjo pa gre lahko do osem ljudi.

Spremenil je svojo zgodbo

Na sodišču je zatrdil, da je novinarko, potem ko je umrla v nesreči, pokopal na morju v zalivu Koge južno od danske prestolnice Köbenhavn. Natančne lokacije, kjer naj bi jo pokopal, ni navedel, poroča CNN.

46-letni Madsen, o katerem je novinarka pripravljala zgodbo, je sprva trdil, da je 30-letnica živa zapustila njegovo podmornico po treh urah in pol njunega potovanja, a naj bi izumitelj nato svojo zgodbo že naslednji dan spremenil.

Še preden so ga priprli, je Madsen na danski televiziji spregovoril o potopitvi podmornice in svojem reševanju. "Jaz sem dobro, a žalosten, ker je Nautilus potonila," je dejal. Pojasnil je, da se je manjša težava z rezervoarjem "spremenila v veliko težavo", ki je na koncu privedla do tega, da je podmornica, ki velja za največjo zasebno zgrajeno podmornico, potonila.

"Nautilus je potonila v približno 30 sekundah, nisem imel dovolj časa, da bi zaprl kakšno loputo. A verjetno je to dobro, sicer bi bil verjetno še vedno tam spodaj," je dodal.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 16
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin