SiolNET. Novice Svet
0,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Širše območje mesta New York zajele obsežne poplave #video

0,32

termometer

Velika količina dežja, ki je padla čez noč, je povzročila obsežne poplave na širšem območju mesta New York. Prizadetih je 23 milijonov prebivalcev mesta in okoliških držav New Jersey ter Connecticut, guvernerka zvezne države New York Kathy Hochul je razglasila izredne razmere, poročil o smrtnih žrtvah pa za zdaj ni.

Mesto je čez noč zalilo več kot 15 centimetrov dežja, padavine pa se nadaljujejo. Hudo je prizadet sistem podzemne železnice, saj je voda poplavila postaje in podjetje za javni prevoz MTA poroča, da ne deluje ali le deloma deluje tri četrtine vseh prog.

Izredne razmere je razglasil tudi župan New Yorka Eric Adams po tem, ko je voda zalivala kleti in poplavljala ceste. Najhuje je v Brooklynu in Queensu, vendar je prizadet tudi Manhattan. Poplave so tudi naprej po otoku Long Island in severno po dolini reke Hudson.

Odpovedani so številni poleti

Letališče LaGuardia je moralo zaradi poplave zapreti enega od svojih terminalov, odpovedani so številni poleti. Odpovedane so tudi športne prireditve na prostem, prekinjena pa je še železniška povezava mesta s severom države New York.

Oblasti pozivajo prebivalce, naj ostanejo doma in se ne podajajo na pot, saj so reševalci že sedaj preobremenjeni z reševanjem ljudi, ujetih v poplavljenih avtomobilih po cestah.

Grčija Novice Kritično v Grčiji: ulice poplavljene, v morje strmoglavil helikopter #video #foto Večerja za 5: Na deželi Planet TV Katastrofa med snemanjem oddaje: poplave udeležencem niso prizanašale #video
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin