Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2022,
13.03

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

14

Natisni članek

Južna Koreja Severna Koreja Kim Džong Un Kim Jo Džong

Petek, 19. 8. 2022, 13.03

1 leto, 8 mesecev

Severna Koreja pomoč Južne Koreje označila za "višek absurda"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

14

Kim Jo Džong | Kim Yo-jong je obtožila jug, da reciklira predloge, ki jih je sever že zavrnil. Yoona pa je primerjala z "lajajočim psom" in dejala, da bi bilo za njegovo podobo bolje, če bi utihnil. | Foto Reuters

Kim Yo-jong je obtožila jug, da reciklira predloge, ki jih je sever že zavrnil. Yoona pa je primerjala z "lajajočim psom" in dejala, da bi bilo za njegovo podobo bolje, če bi utihnil.

Foto: Reuters

Sestra severnokorejskega voditelja Kim Jong-una je danes zavrnila ponudbo Seula za gospodarsko pomoč v zameno za denuklearizacijo in jo označila za "višek absurda". Napovedala je, da takega dogovora Pjongjang ne bo nikoli sprejel, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odzivi Pjongjanga so sledili nekaj dni po tem, ko je južnokorejski predsednik Yoon Suk-yeol predlagal, da bi Seul pomagal severni sosedi s hrano, energijo in izgradnjo nove infrastrukture. V zameno pa bi se morala Severna Koreja odreči svojemu jedrskemu programu.

Jedrska elektrarna Zaporožje
Novice Dokler bo v elektrarni naša vojska, novega Černobila ne bo

Sestra Kim Jong-una potrdila, da se jedrskemu programu ne bodo odrekli

Sestra severnokorejskega voditelja Kim Yo-jong je to ponudbo označila za "višek absurda" in zatrdila, da se njena država nima nikakršnega namena odreči svojemu jedrskemu programu v zameno za gospodarsko pomoč.

"Če pomislimo, da je ta načrt menjave gospodarskega sodelovanja v zameno za našo čast, naše jedrsko orožje, Yoonova velika želja, upanje in načrt, smo spoznali, da je resnično preprost in še vedno otročji," je dejala. Dodala je, da med državama ne bo nikoli prišlo do pogajanj, če se bo denuklearizacija uporabljala za izhodišče.

Placido Domingo
Trendi Placido Domingo omenjen v preiskavi trgovine z ljudmi

Južnokorejskega predsednika primerjala z "lajajočim psom"

Hkrati je obtožila jug, da reciklira predloge, ki jih je sever že zavrnil. Yoona pa je primerjala z "lajajočim psom" in dejala, da bi bilo za njegovo podobo bolje, če bi utihnil.

Južnokorejski predsedniški urad je že izrazil obžalovanje zaradi nesramnih pripomb Yo-jongove, vendar je dodal, da ponudba gospodarske pomoči ostaja na mizi. "Severna Koreja s svojim ravnanjem nikakor ne prispeva k miru in blaginji na Korejskem polotoku ter k lastni prihodnosti, temveč le spodbuja izolacijo od mednarodne skupnosti," so še zapisali v izjavi.

mATEJ aRČON
Novice Spremembe v Gibanju Svoboda
Ne spreglejte