Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Četrtek,
11. 3. 2021,
12.42

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,56

7

Natisni članek

karantena COVID-19 epidemija potovanje turizem Sejšeli

Četrtek, 11. 3. 2021, 12.42

3 leta, 1 mesec

Prebujanje turizma

Sejšeli bodo že ta mesec odprli meje brez karantene tudi za necepljene

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,56

7

Sejšeli, Tropska Plaža | Od 25. marca na Sejšele z negativnim PCR-testom brez cepljenja in karantene | Foto Pixabay

Od 25. marca na Sejšele z negativnim PCR-testom brez cepljenja in karantene

Foto: Pixabay

Otoška država bo predvidoma že s 25. marcem odprla svoje meje za turiste, ob tem pa ne bo zahtevala niti karantene niti potrdila o cepljenju.

Med redkimi izjemami, ki jim ne bodo dovolili vstopa, bodo potniki iz Južnoafriške republike, a so ob tem dodali, da bodo spremljali razmere tudi pri njih, je še pojasnil minister za zunanje zadeve in turizem Sylvestre Radegonde na tiskovni konferenci sejšelske turistične organizacije.

Grčija
Novice Grki (in ne samo oni) upajo, da bodo začeli sprejemati turiste sredi maja

Zahtevali bodo samo negativni PCR-test

Edini pogoj za vstop bo predložitev negativnega PCR-testa, ki bo moral biti opravljen največ 72 ur pred odhodom. Odpovedali so se tudi zahtevi po najkrajšem dopustnem bivanju, ki je zdaj še v veljavi.

Sejšeli | Foto: Pixabay Sejšeli Foto: Pixabay

Potniki, ki že razmišljajo o dopustu, se bodo morali zavedati, da jih tudi na sanjskih otokih pričakujejo epidemiološki ukrepi, kot so nošenje mask, razdalja med ljudmi ter redna higiena in razkuževanje rok.

V hotelih jim bodo na voljo vsi skupni prostori, kot so bazeni, savne, bari in otroške igralnice.

vlak Freciarossa, Ferrovie dello Stato, italijanske železnice
Novice Med Milanom in Rimom bodo vozili "vlaki brez korone"

Skupinska imunost na Sejšelih že čez nekaj dni

Radegonde je rahljanje pogojev utemeljil z uspehi zelo aktivne kampanje cepljenja. Začeli so jo januarja, pričakujejo pa, da bodo že v naslednjem tednu dosegli skupinsko imunost.

Intenzivna kampanja cepljenja na Sejšelih | Foto: http://tourism.gov.sc Intenzivna kampanja cepljenja na Sejšelih Foto: http://tourism.gov.sc

Turizem je za otoško državo v Indijskem oceanu ob vzhodni obali Afrike izrazito pomemben, saj je glavni vir prihodkov njihovega gospodarstva.

Vsak žarek optimizma prav pride

Nekatere evropske meje je sicer ves čas mogoče prehajati brez karantene in cepljenja ob predložitvi negativnega testa. Tako denimo Hrvaška zahteva negativen rezultat PCR-testa, Italija pa sprejema tudi negativne hitre teste (a ne pozabite izpolniti zahtevanega obrazca).

Tudi na Sejšelih dopustnike pričakujejo epidemiološki ukrepi, kot so nošenje mask, razdalja med ljudmi ter redna higiena in razkuževanje rok. | Foto: Tudi na Sejšelih dopustnike pričakujejo epidemiološki ukrepi, kot so nošenje mask, razdalja med ljudmi ter redna higiena in razkuževanje rok.

V trenutku, ko turizem skoraj z zadnjimi vzdihljaji hrepeni po ponovnem odpiranju, je sporočilo s Sejšelov obliž na hudo rano, ki si ga močno želijo, saj gre za prvi primer iz tega dela sveta, ki se odpira praktično celemu svetu.

Toda vsi, ki se po 25. marcu že vidijo na sanjskih tropskih plažah tega otočja, morajo vedeti, da jih ob vrnitvi v domovino čakajo zahteve in omejitve za prestop državne meje.

Karantena ob povratku je morda neizogibna

Slovenija tako zahteva negativni test, lahko tudi hitri antigenski, Združeno kraljestvo pa svojim državljanom vsa nenujna potovanja, torej tudi turistična, celo prepoveduje (vsaj) do 17. maja.

Toda Slovenija še ne priznava testov s Sejšelov, zato bo v odsotnosti negativnega testa akreditirane ustanove ob vstopu v Slovenijo odrejena karantena, to pa bo mogoče prekiniti najprej po petih dneh, če bo takrat test v Sloveniji negativen.  

Ne spreglejte