Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2024,
7.50

Osveženo pred

1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Natisni članek

napad Volodimir Zelenski Vladimir Putin Rusija Vojna v Ukrajini

Četrtek, 3. 10. 2024, 7.50

1 minuta

Rusija znova napadla Harkov, več mrtvih v ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,26

Rusija je ponoči iz zraka znova napadla Ukrajino. V Harkovu je raketa zadela petnadstropni stanovanjski blok, pri čemer je bilo ranjenih enajst ljudi. Zračna obramba v Kijevu je medtem sestrelila še 15 ruskih dronov. Tarča napadov z droni je bilo tudi več ruskih regij. V ukrajinskem obstreljevanju Belgoroda so bile v sredo ubite najmanj tri osebe.

V ukrajinski prestolnici je opozorilo pred nevarnostjo napada iz zraka trajalo več kot pet ur, pristojni pa so sporočili, da so nad in v okolici Kijeva sestrelili okoli 15 dronov. Skupno je zračna obramba ponoči nad več ukrajinskimi regijami sestrelila 78 ruskih dronov, piše ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

V Harkovu po napadu z vodeno raketo medtem še iščejo preživele stanovalce bloka. Na napad se je že odzval ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, ki je ob tem zaveznice znova pozval k dobavi pomoči, da bi lahko Ukrajina ustavila tovrstne napade.

Harkov, ki se nahaja nedaleč od meje z Rusijo, je od začetka vojne redno tarča obstreljevanja. Mesto je pred rusko invazijo štelo okoli 1,4 milijona prebivalcev.

Trije mrtvi in najmanj 27 ranjenih

Tarče napadov so bile tudi ruske regije Belgorod, Kursk, Voronež in Brjansk, nad katerimi je zračna obramba skupno sestrelila 113 ukrajinskih dronov, je danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na Telegramu zapisalo obrambno ministrstvo v Moskvi.

V Belgorodu, ki ga redno napada ukrajinska vojska, je bilo v sredinem obstreljevanju poleg treh ubitih ranjenih še najmanj 27 ljudi.

Vugledar, Ukrajina
Novice Vugledar je padel. Rusi so ga zravnali z zemljo.
Ruska vojska
Novice V ruskem obstreljevanju Hersona več smrtnih žrtev
Ne spreglejte