SiolNET. Novice Svet
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Prijeli več osumljencev za umor slovaškega novinarja Kuciaka

0,34

termometer

slovaški novinar Jan Kuciak |  | Foto: Reuters
Foto: Reuters

Slovaška policija je v povezavi s februarskim umorom slovaškega preiskovalnega novinarja Jana Kuciaka in njegove zaročenke aretirala osem ljudi, danes ob sklicevanju na policijske vire poročajo slovaški mediji.

Med aretiranimi so po poročanju novičarskega portala Dennik N tudi domnevni morilec in njegovi pomagači.

Policija je na Facebooku potrdila, da so v povezavi z nasilnim dejanjem prijeli več ljudi. Nadaljnjih informacij niso želeli podati, saj preiskava še poteka.

novinar Novice Na Slovaškem umorili preiskovalnega novinarja in njegovo dekle

Slovaški premier Peter Pellegrini je ob informaciji, da so aretirali osumljence za umor Kuciaka, izrazil zadovoljstvo. "Verjamem, da bo to brutalno dejanje razjasnjeno in da bosta razkrita motiv in tudi tisti, ki je naročil umor, ter da se bodo s tem končale delitve v naši družbi," je povedal premier.

Preiskovalni novinar je v času umora pisal o povezavah med italijansko mafijo na Slovaškem in vidnimi slovaškimi politiki, tudi iz samega kabineta premierja Roberta Fica. | Foto: Preiskovalni novinar je v času umora pisal o povezavah med italijansko mafijo na Slovaškem in vidnimi slovaškimi politiki, tudi iz samega kabineta premierja Roberta Fica.

novinar Novice Na Slovaškem se po umoru novinarja stopnjuje pritisk na premierja in ministra

Odvetnik novinarjeve družine javnost pozval, naj zaupajo ugotovitvam

Odvetnik novinarjeve družine Daniel Lipšic je javnost pozval, naj zaupajo ugotovitvam preiskave. V njej namreč sodelujejo izkušeni preiskovalci, prisotni pa so tudi pripadniki evropskega policijskega urada Europol in drugih tujih organov, je poudaril.

Kuciak in njegova zaročenka sta bila umorjena konec februarja na njunem domu. Preiskovalni novinar je v času umora pisal o povezavah med italijansko mafijo na Slovaškem in vidnimi slovaškimi politiki, tudi iz samega kabineta premierja Roberta Fica.

Po umoru so izbruhnili množični protesti, ki so privedli do odstopa premierja in notranjega ministra ter več drugih članov vlade.

Mikrofon, mikrofoni, novinar, novinarji, mediji Siol Plus Primož Cirman: Novinarje ubijajo novinar Novice Umor slovaškega novinarja zbudil novinarje z vsega sveta Jan Kuciak Novice Na Slovaškem zaradi umora novinarja odstopajo vplivni politiki

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin