Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 7. 2022,
17.59

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Natisni članek

strah oddaja ministrstvo za zunanje zadeve Združeno kraljestvo Liz Truss

Četrtek, 28. 7. 2022, 17.59

1 leto, 9 mesecev

Prestrašen odziv na dogodek sredi oddaje zamajal ugled britanske ministrice #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

1

Britanska ministrica za zunanje zadeve Liz Truss, ki je tudi favoritka za novo predsednico vlade, je na družbenih omrežjih postala tarča številnih šal. Pred dnevi je namreč gostovala v volilni debati televizijske oddaje Talk TV, kjer se je pomerila s še enim kandidatom za premierja Rishijem Sunakom. Voditeljica oddaje je med debato omedlela, na račun Trussove pa se zdaj šalijo, saj se je na dogodek v oddaji odzvala zelo nenavadno.

Trussova je med svojimi podporniki priljubljena predvsem zaradi svoje kritičnosti do Putina in pripravljenosti, da se mu upre. V oddaji pa se je zgodil incident, zaradi katerega številni dvomijo o njeni hrabrosti, ki jo ves čas poudarja.

Liz Truss
Novice Je to nova železna lady, ki bo zamenjala Borisa Johnsona?

Voditeljica omedlela

Voditeljica Kate McCann je namreč ravno v trenutku, ko je Trussova govorila o tem, kako se je treba upreti Putinu, omedlela, kar je ministrico močno prestrašilo. Ob poku, ki je nastal zaradi padca voditeljice po tleh, je Trussova kar skočila in prestrašeno dejala: "O moj bog."

Iz nje se zdaj norčujejo, češ kako se bo uprla tiranu Putinu, če se je tako odzvala že pri bizarni stvari. Njen odziv na dogodek z voditeljico kritizirajo predvsem na družbenih omrežjih. 

Eden izmed uporabnikov je na Twitterju na primer zapisal: "Poglejte, kako se je odzvala Liz Truss, ko je nekdo omedlel. Ponavljam, omedlel je. Kako bi se odzvala, če bi bil Putin nesramen do nje? Bi morala v bolnišnico? Zagotovo ni primerna za vlogo premierke." Nekdo drug pa se je pošalil: "Ta punčka bo napadla Putina?". 

Iz nje pa se je ponorčevala tudi tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva ter Putinova pomočnica Marija Zaharova, ki je dejala: "Pogumna Liz Truss, kot se imenuje sama, voditeljica svobodnega sveta in tankerka, je med televizijsko oddajo v strahu pobegnila. In to se še ni zares začelo ..."

Marija Zaharova, direktorica oddelka za informiranje in tisk ruskega zunanjega ministrstva ter Putinova pomočnica, je zaslovela predvsem zaradi svojih gorečih odgovorov na vprašanja o kršitvah Rusije v Ukrajini. | Foto: AP / Guliverimage Marija Zaharova, direktorica oddelka za informiranje in tisk ruskega zunanjega ministrstva ter Putinova pomočnica, je zaslovela predvsem zaradi svojih gorečih odgovorov na vprašanja o kršitvah Rusije v Ukrajini. Foto: AP / Guliverimage

Oddajo so prekinili

Debato so morali po dogodku prekiniti. S televizije so pozneje sporočili, da je z voditeljico vse v redu, je pa zdravstveno osebje priporočilo, da se oddaja prekine.

Zatem se je Trussova odzvala na svojem profilu na Twitterju in zapisala: "Olajšana sem, da je s Kate McCann vse v redu. Zelo mi je žal, da se je morala tako dobra debata prekiniti. Veselim se naslednjega pogovora s Kate in vso ekipo."

Novice Britanski premier streljal s strojnico in metal granate #video
Britanska ministrica Liz Truss
Novice Britanska ministrica: Putinu ni mogoče zaupati
Ne spreglejte