SiolNET. Novice Svet
1,04

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ključni dogodki

 • 12:37

  Hrvaška

Presegli 20 milijonov okužb: umirajo pred bolnišnicami

1,04

termometer

Indija covid-19
Število okužb v Indiji hitro narašča. Razlog naj bi bila predvsem nova različica koronavirusa. Foto: Reuters

V zadnjih 24 urah so v Indiji potrdili več kot 357 tisoč novih okužb z novim koronavirusom in s tem presegli črni mejnik 20 milijonov do zdaj potrjenih okužb.

V Indiji se spoprijemajo s hudim porastom števila novih okužb, od konca marca so potrdili okoli osem milijonov okužb, skupno 20,3 milijona. Glavnega krivca vidijo v novi različici koronavirusa in sprostitvi ukrepov za zajezitev pandemije. V zadnjem dnevu je umrlo še 3.449 covidnih bolnikov, skupno 222.408, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Indija, koronavirus Novice V Indiji bolniki bežijo iz bolnišnic #video

Nove okužbe so obremenile že tako podhranjen zdravstveni sistem v državi, ki se zdaj spoprijema s pomanjkanjem postelj, zdravil in kisika. Bolniki v New Delhiju in drugod zaradi prenapolnjenosti umirajo pred bolnišnicami.

Pretekli petek so sicer iz Indije poročali o rekordnih 402 tisoč novih okužbah, zadnje dni je okužb nekoliko manj. Visoki predstavnik zdravstvenih oblasti Lav Aggarwal ocenjuje, da se glede na trenutne podatke trend obrača v pozitivno smer. "Ampak to so zelo zgodnji signali," je poudaril Aggarwal.

Narendra Modi Novice Za stanje v Indiji kriva tudi množična politična zborovanja #video Sepivo Pfizer Novice V indijskih bolnišnicah trije ljudje v eni postelji, Italija podaljšuje obvezno karanteno indija V Indiji v enem dnevu več kot 400 tisoč novih okužb

 

 

 

Live
 • Messenger
 • Messenger
Komentiraj Komentarji
 • 12:37 04.05.2021

  Hrvaška

  S Hrvaške prihaja vzpodbudna novica. Epidemiologi ocenjujejo, da beležijo padajoči trend okužb. V minulih 24 urah so ob 9040 testih zabeležili 1396 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Umrlo je 46 covidnih bolnikov, med njimi tudi nosečnica.

  Danes objavljeno število novih okužb je nekoliko nižje kot prejšnja dva torka. Pred tednom dni so našteli 1797 novih primerov, teden pred tem pa 2106.

  Zaradi covida-19 je na bolnišniškem zdravljenju 2169 ljudi, med njimi je 259 bolnikov, ki potrebujejo pomoč medicinskih ventilatorjev. V državi je doslej je umrlo 7264 covidnih bolnikov. V varaždinski bolnišnici so danes sporočili, da je minulo noč zaradi zapletov pri pljučnici, ki je bila posledica covida-19, tik po porodu umrla 32-letna ženska.

  Do ponedeljka zvečer so uporabili 921.527 odmerkov cepiv Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna in Johnson & Johnson. Cepili so 716.861 ljudi, z dvema odmerkoma pa 204.666, je objavil nacionalni štab civilne zaščite.

  Hrvaški epidemiologi pričakujejo, da se bo v naslednjih dveh do treh tednih začelo zmanjševati tudi število covidnih bolnikov v bolnišnicah.

  Preveri več

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin