SiolNET. Novice Svet
1,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Požar na Braču in Hvaru se je nevarno približal hišam

1,43

termometer

Hvar požar | Ogenj se je v nekem trenutku nevarno približal hišam. | Foto: DVD Hvar
Ogenj se je v nekem trenutku nevarno približal hišam. Foto: DVD Hvar

Na Hrvaškem je danes zagorelo blizu naselij Pučišća na Braču in Pitve na Hvaru. Ognjeni zublji so se v nekem trenutku celo približali hišam, a je gasilcem uspelo preprečiti, da bi jih dosegli, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Požar je na območju Pučišć na Braču izbruhnil okoli 11. ure dopoldne, gasi pa ga okoli 60 gasilcev z 18 vozili. Na pomoč so priskočila tudi letala za gašenje.

"Ogenj se je v nekem trenutku nevarno približal hišam in vikendom v Pučišćih, a so gasilci vložili veliko napora ter obranili te objekte pred plameni," je pojasnil predstavnik gasilcev na Braču Nikola Martinić.

Po njegovih besedah se je intenzivnost požara popoldne nekoliko zmanjšala, a veter občasno ogenj znova razplamti.

Gori tudi na Hvaru in v Splitu 

Gori tudi borov gozd pri Pitvah na Hvaru, pri gašenju pa sodeluje 30 gasilcev z desetimi vozili in enim letalom. Tudi tu so se plameni usmerili proti nekaj hišam, a so gasilci prav tako uspeli ustaviti njihovo napredovanje.

Tudi na območju Splita so gasilci samo danes zabeležili nekaj manjših požarov, ki pa so pod nadzorom, še poroča Hina.

ogenj Novice Ljubljana: silovit požar v celoti uničil stanovanje Miran Videtič Novice Prišla je svoboda: Miranu Videtiču prepovedali nastope v Uri moči Sportal Požar zajel tri manjše skakalnice
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin