Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2015,
12.41

Osveženo pred

6 ur, 1 minuta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

požar Pariz mrtvi

Sreda, 2. 9. 2015, 12.41

6 ur, 1 minuta

Požar desetletja v Parizu: osem mrtvih, tudi dva otroka (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V stanovanjski hiši na severu Pariza je v požaru, ki je izbruhnil zgodaj zjutraj, umrlo osem ljudi, med katerimi sta bila tudi dva otroka.

Požar je gasilo več kot 100 gasilcev, njegov vzrok pa še ni znan. Štirje preživeli, med katerimi so nekateri v kritičnem stanju, so bili prepeljani v bolnišnico, poroča BBC.

Notranji minister Bernard Cazeneuve je dejal, da je še prezgodaj, da bi lahko določili vzrok te tragedije, je pa preiskava dogodka že v teku. Preiskovalci ne izključujejo možnosti, da je bil požar podtaknjen.

Dva požara Gasilci so prvi klic prejeli v zgodnjih jutranjih urah in manjši požar hitro pogasili. Nato so se morali čez dobri dve uri vrniti na drugo prizorišče in pogasiti drugi, veliko večji požar.

"Jasno je, da v primeru, ko sta odkrita dva požara v eni noči, obstaja možnost, da je šlo za zlonamerno dejanje," je povedal tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet.

Najbolj smrtonosen požar v zadnjem desetletju Požar je izbruhnil v zasebni stanovanjski stavbi, poškodoval pa je še okoli 15 drugih stavb v bližini, je povedala županja Pariza Anne Hidalgo.

Dodala je, da gre verjetno za enega najbolj smrtonosnih požarov v francoski prestolnici v zadnjem desetletju.

Ne spreglejte