SiolNET. Novice Svet
0,34

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Poljska ne bo pristopila k dogovoru ZN o migracijah

0,34

termometer

migranti
Poljski obrambni minister je sporočil, da Poljska ne podpira dogovora ZN o migracijah. Foto: Reuters

Poljska ne bo pristopila h globalnemu dogovoru Združenih narodov (ZN) o migracijah, je danes povedal poljski obrambni minister Mariusz Blaszczak. Po mnenju poljske vlade bo namreč ta dogovor okrepil migracijsko krizo.

"Nismo mnenja, da je to dobra rešitev. Ta metoda ne bo zmanjšala migracijske krize. Nasprotno, še okrepila bo krizo in njene učinke," je poljski obrambni minister Mariusz Blaszczak dejal v današnjem intervjuju za poljski javni radio.

Angela Merkel Novice Nemčija podpira dogovor ZN o migracijah

Poleg Poljske dogovora v EU ne podpirajo Avstrija, Bolgarija in Češka

Cilj dogovora ZN o migracijah je vzpostavitev varnih, urejenih in rednih migracij. Prvi mednarodni dogovor o migracijah vsebuje vrsto smernic in ukrepov, ki niso pravno zavezujoči.

Bistvo dogovora je boljše mednarodno sodelovanje držav članic ZN na področju upravljanja migracij. Nasprotniki dogovora med drugim opozarjajo, da enači zakonite in nezakonite migracije ter posega v suverenost držav.

Več držav je že potrdilo, da decembra na medvladni konferenci v maroškem Marakešu ne bodo pristopile k dogovoru. Med drugim ZDA, Avstralija, Avstrija, Bolgarija, Češka in Izrael. V nekaterih drugih evropskih državah razprave na to temo še potekajo.

Prebežniki Novice Dogovor o migracijah "ni zavezujoč in pravno nima nobenih učinkov"

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • nebosa / 20.11.2018. ob 18:36 +2 0

  Le Slovenija bo takoj podprla deklaracijo. Saj smo kulturno odprti in sprejmemo vsakogar ki priplava cez Kolpo. to le zato da Levica dobi dodatne volivce.

  +2 0
 • Pu / 20.11.2018. ob 23:53 +1 0

  Na tvoji zemlji ti bodo tujci ukazovali koga moraš sprejeti? Ali so zato umirali naši predniki? Doberdob slovenskih fantov grob. Ko želim obiskati tujo deželo, se moram najprej naučiti pravila obnašanja tiste dežele, spoštovanja njihovo kultur0 in imeti moram vse dokumente in potem lahko. Živela enakopravnost.

  +1 0
delitve: 109
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin