SiolNET. Novice Svet
3,03

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Poglejte, kako poteka organizirano tihotapljenje migrantov #video

3,03

termometer

Kombi
Foto: Frontex

Letalu Frontexa je s pomočjo hrvaške policije v Liki uspelo izslediti 20 migrantov, ki so iz Bosne in Hercegovine ilegalno prestopili hrvaško mejo in želeli pot nadaljevati proti Zahodni Evropi. Celotno akcijo, ki je trajala zgolj 15 minut, so tudi posneli.

Letalo Diamond Guardian DA42 evropske agencije za mejno in obalno stražo (Frontex) je med poletom nad hrvaško pokrajino Lika zaznalo sumljiv kombi. Ta je stal na cesti, za njim pa nervozen voznik, ki je bil videti, kot da nekoga čaka. Čez nekaj trenutkov je iz gozda ob cesti priteklo 20 migrantov, ki so vstopili v kombi, namenjen prevozu tovora, je razvidno s posnetka.

Frontexovo štirisedežno letalo Diamond Guardian DA42 Frontexovo štirisedežno letalo Diamond Guardian DA42 Foto: Diamond aircraft Frontexovo letalo je nato sledilo kombiju, ki je medtem zapeljalo na avtocesto in se ustavilo na bencinski črpalki. V nadaljevanju poti mu je začela slediti še mobilna enota hrvaške prometne policije, imenovana Kobra. Ta je kombi ustavila in pridržala dva hrvaška državljana, ki sta bila organizatorja nezakonitega prevoza. Hrvaške oblasti so migrante vrnile v BiH.

1234 Novice The Guardian: Hrvaški policisti na meji pretepajo migrante #video

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • slov1ec / 13.12.2018. ob 09:45 +2 0

  Pravzaprav je že v zgodovini zelo malo migrantov uspelo prečkati meje brez sodelovanja " pomočnikov " z obeh strani meje. Tudi zdaj ni kaj drugače. A samo prečkanje meje še ni najhujše. Ne obsojam jih, ker so med njimi tudi ( potencialni ) teroristi. Po moje je največja nevarnost možnost in verjetnost prenosa raznih bolezni, saj prihajajo iz v večini zdravstveno ogroženih držav, nisem pa nikjer zasledil, da jih takoj ob prijetju čaka nekaj mesečna karantena ! Se motim ?

  +2 0
 • MajaKajza / 13.12.2018. ob 06:19 +2 0

  in zakaj Slovenska Policija ne uporablja dronov ? bi bilo ceneje in hitreje.

  +2 0
 • norimax / 12.12.2018. ob 16:50 +3 - 2

  Ta posnetek prikazuje:....uspešna akcija tihotapcev; ustavili so jih pri vračanju, ko je kombi bil že prazen. Tista dva, ki bi ju naj prijeli, sta policajem prinesla samo njihov del plena... begunci so že v Sloveniji!

  +3 - 2
delitve: 41
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin