Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2019,
18.48

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

minister odstop policija Bukarešta protesti Romunija

Torek, 30. 7. 2019, 18.48

4 leta, 8 mesecev

Po protestih v zvezi z izginotjem dekleta odstopil romunski notranji minister

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
protesti Bukarešta Romunija | Na policijo letijo kritike, da se je prepozno odzvala, da bi dekle pomagala rešiti. Policija odgovarja, da je bilo težko izslediti kraj, od koder je klicala. | Foto Reuters

Na policijo letijo kritike, da se je prepozno odzvala, da bi dekle pomagala rešiti. Policija odgovarja, da je bilo težko izslediti kraj, od koder je klicala.

Foto: Reuters

Po protestih zaradi nezadovoljstva z odzivom policije na izginotje in smrt 15-letnega dekleta je danes odstopil romunski notranji minister Nicolae Moga. "To odločitev sem sprejel, da bi ohranil vsaj del ugleda ministrstva, ki ga je napačno ravnanje nekaterih zaposlenih močno okrnilo," je pojasnil.

Dekle Alexandra je bilo ugrabljeno v sredo v kraju Caracal, ko se je nameravalo z avtoštopom vrniti domov v Dobrosloveni na jugu Romunije. V četrtek zjutraj je Alexandra uspela trikrat poklicati številko 112 in sporočiti, da je ugrabljena. Pri tem je navedla informacije o tem, kje se nahaja, a naj policija njenega klica ne bi vzela resno.

Policija je v nedeljo pridržala 65-letnega moškega, ki je medtem po navedbah svojega odvetnika priznal, da je umoril 15-letno dekle in še eno 18-letnico, potem ko naj ne bi privolili v spolne odnose.

Primer je razburil romunsko javnost, v soboto pa je v Bukarešti potekal protest, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi. Na policijo letijo kritike, da se je prepozno odzvala, da bi dekle pomagala rešiti. Policija odgovarja, da je bilo težko izslediti kraj, od koder je klicala.

Novice Po Romuniji klestila ogromna toča, poškodovana so številna vozila #video

Primer je razburil romunsko javnost, v soboto pa je v Bukarešti potekal protest, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi. | Foto: Reuters Primer je razburil romunsko javnost, v soboto pa je v Bukarešti potekal protest, ki se ga je udeležilo več tisoč ljudi. Foto: Reuters

Romunija romunska zastava
Novice EU grozi Romuniji s postopkom zaradi kršenja vladavine prava

Notranji minister tretji, ki zaradi primera odstopa s položaja

Notranji minister je tretji visoki predstavnik, ki se zaradi primera Alexandra v zadnjem tednu dni poslavlja s položaja. Pred tem so odstavili generalnega direktorja policije Ioana Budo in vodjo posebne službe za telekomunikacije Ionela Vasilco.

Odpustili so še tri komandirje policijskih postaj iz regije, od koder je morilec, proti osmim policistom pa poteka preiskava zaradi malomarnosti.

Romunski predsednik Klaus Iohannis je danes obsodil "dolgo vrsto napak" v primeru ter zahteval sprejetje ukrepov, s katerimi bi preprečili, da bi se kaj takega lahko ponovilo.

ris
Novice V Slovenijo prispel ris iz Romunije
Ne spreglejte