SiolNET. Novice Svet
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po nesreči v Budimpešti iz Donave začeli dvigovati ladjo

0,16

termometer

Ladja
Foto: Reuters

Madžarska policija je v ponedeljek iz reke Donave začela dvigovati turistično ladjo, ki je konec maja v Budimpešti potonila po trku z rečno križarko. V nesreči je umrlo 20 ljudi, 8 jih še vedno pogrešajo. Reševalci ocenjujejo, da so možnosti, da bi kdo od njih preživel, praktično nične.

Turistična ladjica Hableany (Morska deklica), na kateri so bili večinoma južnokorejski turisti, je 29. maja trčila z ladjo za križarjenje Viking Syring. Ladjica se je prevrnila in potonila le nekaj sekund po trčenju.

Na krovu je bilo 35 ljudi, preživelo pa jih je le sedem. Med pogrešanimi sta tudi šestletna deklica ter kapitan ladje.

Prizorišče nesreče na Donavi Novice Tragedija na Donavi: ladja se je potopila v sedmih sekundah #foto #video

Reševanje in iskanje pogrešanih so oteževali visoka gladina Donave ter močan rečni tok. Potapljačem se zato na dnu Donave tudi ni uspelo prebiti v notranjost potopljene ladjice.

Operacija reševanja se je osredotočila na pritrjevanje jeklenih žic pod in okrog plovila, da bi jo lahko dvignili z žerjavom.

Tiskovni predstavnik madžarske policije je v ponedeljek dejal, da bi lahko dvigovanje potekalo šest ur in da bodo potapljačem omogočili, da preiščejo plovilo, kjer bi lahko našli še katero od pogrešanih žrtev.

Budimpešta nesreča turistične ladje Novice Po ladijski nesreči v Donavi našli še eno truplo

Tožilstvo v Budimpešti je sicer prejšnji teden sporočilo, da je ukrajinski kapitan ladje za križarjenje, ki je osumljen povzročitve nesreče na Donavi v Budimpešti, osumljen povzročitve nesreče tudi na Nizozemskem 1. aprila. Prav tako je preiskava doslej ugotovila, da je s svojega telefona po nesreči zbrisal vse podatke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin