Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2023,
6.31

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Nataša Pirc Musar

Sreda, 20. 12. 2023, 6.31

4 mesece, 1 teden

Pirc Musarjeva na Slovaškem: obiskala bo tudi slovenske vojake na Natovi misiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Nataša Pirc Musar | Slovaška je bila med prvimi državami, ki so Sloveniji nudile pomoč po avgustovskih poplavah. | Foto Katja Kodba/STA

Slovaška je bila med prvimi državami, ki so Sloveniji nudile pomoč po avgustovskih poplavah.

Foto: Katja Kodba/STA

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je danes na uradnem obisku na Slovaškem, kjer se bo tako kot v Latviji z visokimi političnimi predstavniki pogovarjala o krepitvi sodelovanja med državama ter evropskih in mednarodnih temah. Tudi tu bo v luči prihajajočih praznikov obiskala pripadnike Slovenske vojske, ki sodelujejo v Natovi misiji.

Predsednica republike se v Bratislavi mudi na vabilo slovaške kolegice Zuzane Čaputove. Osrednja tema njunih pogovorov bodo možnosti za krepitev dvostranskega političnega in gospodarskega sodelovanja, izmenjali pa bosta tudi mnenja o aktualnih vprašanjih, so sporočili iz predsedničinega urada.

Pirc Musarjeva se bo poleg tega sestala še s predsednikom slovaškega parlamenta Petrom Pellegrinijem in premierjem Robertom Ficom. Ta se po izvolitvi na položaj konec septembra že sooča s kritikami tako doma kot v tujini. Poleg Evropske komisije je tudi Čaputova nedavno kritizirala nekatere spremembe pravosodnega sistema, ki jih načrtuje Ficova vlada.

Slovaška med prvimi, ki nam je priskočila na pomoč

Odnosi med Slovenijo in Slovaško so sicer prijateljski, med njima poteka odprt dialog na vseh ravneh. Slovaška je bila tudi med prvimi državami, ki so Sloveniji nudile pomoč po avgustovskih poplavah, so pred obiskom še izpostavili na uradu slovenske predsednice.

Ob koncu obiska bo predsednica Pirc Musarjeva, ki je tudi vrhovna poveljnica slovenskih oboroženih sil, obiskala kontingent Slovenske vojske, ki sodeluje v Natovi misiji v kraju Lešt.

Pirc Musarjeva je na Slovaško prispela v torek zvečer iz Latvije, kjer se je sestala s predsednico vlade Eviko Silino, v Adažiju pa obiskala slovenske vojake, ki tam sodelujejo v Natovi misiji. Pred tem se je v ponedeljek srečala z latvijskim predsednikom Edgarsom Rinkevičsom, s katerim sta v Rigi odprla tudi slovensko veleposlaništvo.

Nataša Pirc Musar
Novice Pirc Musarjeva v Latviji: To dejanje utrjuje globoko vez, ki že obstaja
Nataša Pirc Musar
Novice Predsednica Nataša Pirc Musar hoče dodatke k plači
Nataša Pirc Musar
Novice Pirc Musarjeva v DZ: Vtis je deloma pozitiven, deloma negativen
Ne spreglejte