SiolNET. Novice Svet
0,25

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pfizer kupuje kalifornijsko biotehnološko podjetje

0,25

termometer

Pfizer
Foto: Reuters

Ameriški farmacevt Pfizer namerava kupiti kalifornijsko biotehnološko podjetje Arena Pharmaceuticals. Vrednost posla je 6,7 milijarde dolarjev, so danes sporočili iz obeh družb. Pfizer namerava za vsako delnico Arene plačati 100 dolarjev v gotovini, kar je približno še enkrat več od petkovega zaključnega tečaja na borzi.

Družba Arena Pharmaceuticals doslej še ni dala na trg nobenega zdravila, razvija pa številne izdelke s področij gastroenterologije, dermatologije ter bolezni srca in ožilja. Največji napredek je doslej dosegla pri razvoju preparata za zdravljenje ulceroznega kolitisa, kroničnega vnetja sluznice debelega črevesa, ki je v tretji in s tem zadnji fazi kliničnega razvoja.

Cepljenje, cepivo, AstraZeneca Novice Neuradno: zares učinkovit je šele tretji odmerek

Že prejšnji mesec Pfizer kupil podjetje Trillium Therapeutics

To je zadnji posel, ki ga je Pfizer letos sklenil z namenom razširitve svoje palete zdravil. Prejšnji mesec je za približno 2,2 milijarde dolarjev kupil podjetje Trillium Therapeutics, ki razvija terapije za zdravljenje krvnega raka.

"Predlagana pridobitev Arene dopolnjuje naše zmogljivosti in strokovno znanje na področju vnetij in imunologije," je v sporočilu za javnost zapisal izvršni direktor Pfizerja Mike Gladstone.

Posel naj bi bil končan v prvi polovici leta 2022.

Molnupiravir Novice Bolnišnice prejele molnupiravir, poteka še usklajevanje protokolov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin