SiolNET. Novice Svet
6,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Petkratni umor v Avstriji: ubil nekdanje dekle, njeno družino in novega partnerja

6,20

termometer

Avstrijska policija v Kitzbühlu preiskuje petkratni umor. V tirolskem smučarskem središču je 25-letni moški zgodaj davi ustrelil nekdanje dekle, njena starša, brata in novega fanta, nato pa se je sam predal policiji. Motiv za petkratni umor naj bi bilo ljubosumje.

25-letni Andreas E. naj bi 19-letno nekdanje dekle z novim partnerjem ponoči srečal v enem od klubov v Kitzbühlu. Trojica naj bi se sprla, nato pa so odšli vsak svojo pot. Po navedbah prič je bil prepir kratek in ne posebej dramatičen.

25-letnik iz ljubosumja ubil nekdanje dekle, njeno družino in novega partnerja

Osumljeni 25-letnik se je nato okoli 4. ure zjutraj odpravil do hiše, kjer je dekle živelo z družino. Vrata je odprl njen oče, ki mu je dal jasno vedeti, da tam nima kaj početi. 25-letnik je odšel domov, vzel bratovo orožje ter se okoli 5.30 vrnil k hiši nekdanjega dekleta.

Na vratih je ubil 59-letnega očeta nekdanje partnerke, nato pa še njeno 51-letno mater in 25-letnega brata. 19-letnica in njen novi fant sta bila v ločenem delu hiše, ki je bil zaklenjen, zato je napadalec splezal čez balkon in ju ubil.

"Še nikoli se ni zgodilo, da bi tako tragično izgubili celo družino"

Kot je še povedal vodja kriminalistične policije na avstrijskem Tirolskem Walter Pupp, je moški nato sam odšel na bližnjo policijsko postajo in sporočil, da je ubil pet ljudi. Mesto je danes zavito v žalost, na mestni hiši pa v znak žalovanja plapola črna zastava. "Še nikoli se ni zgodilo, da bi tako tragično izgubili celo družino," je dejal župan Klaus Winkler.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin