SiolNET. Novice Svet
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Palestinsko gibanje Hamas Trumpov mirovni načrt označilo za neumnost

0,05

termometer

Donald Trump
Foto: Reuters

Judovski naseljenci na Zahodnem bregu so se mešano odzvali na v torek objavljen bližnjevzhodni mirovni načrt predsednika ZDA Donalda Trumpa. Palestinsko gibanje Hamas, ki ima nadzor na območju Gaze, je na drugi strani presodilo, da je načrt neumnost.

Donald Trump Novice Trumpov mirovni načrt predvideva palestinsko državnost

V judovskem naselju Maale Adumim, ki je ena največjih judovskih naselbin na Zahodnem bregu, so načrt, ki med drugim predvideva priključitev judovskih naselij na Zahodnem bregu Izraelu, pozdravili z navdušenjem in se hkrati izrekli proti palestinski državi, poroča STA.

Proti palestinski državi v "srcu Izraela"

"Rodil sem se tukaj in od mladih dni poslušam o priključitvi k Izraelu," je dejal 37-letni župan skupnosti Guy Yifrach. Dodal je, da je proti palestinski državi v "srcu Izraela". Podobno so se odzvali tudi v krovni organizaciji judovskih naselbin na Zahodnem bregu Svetu Ješa. Sporočili so, da nasprotujejo načrtu o vzpostavitvi palestinske države, ki bo še naprej predstavljala grožnjo Izraelu in njegovi prihodnosti.

Na Zahodnem bregu živi več kot 400 tisoč Izraelcev, od tega 42 tisoč v naselju Maale Adumim. Odločno proti načrtu so v palestinskem gibanju Hamas. Načrt stoletja je neumnost, je dejal vodilni predstavnik Hamasa Halil Al Haja. Napovedal je, da se bodo Palestinci načrtu zoperstavili z vsemi sredstvi, dokler ne bo propadel, še navaja STA.

Donald Trump Novice Ustavna obtožba Trumpa: po 13 urah republikanci le potrdili načrt postopka

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin