SiolNET. Novice Svet
1,96

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Orban in Trump sklenila milijardni orožarski posel

1,96

termometer

Viktor Orban Donald Trump
Foto: Reuters

Madžarska je danes z ZDA sklenila dogovor o nakupu ameriških raket zrak-zrak v vrednosti milijarde dolarjev. Ameriški veleposlanik na Madžarskem David Cornstein je dejal, da gre za največji nakup ameriškega orožja na Madžarskem do zdaj.

Pismo o nameri za nakup naprednih raket zrak-zrak srednjega dosega, ki jih izdeluje ameriško podjetje Raytheon Technologies, sta podpisala madžarski obrambni minister Tibor Benko in ameriški veleposlanik, piše STA.

Največje madžarsko obrambno naročilo iz ZDA do zdaj

Cornstein je dejal, da gre za največje madžarsko obrambno naročilo iz ZDA do zdaj. Približno milijardo dolarjev vredne rakete bodo po njegovih besedah prenovile in posodobile zmogljivosti zračne obrambe Madžarske ter ji omogočile prehod z ostalin sovjetskega sistema, še piše STA.

Madžarska vlada pod vodstvom premierja Viktorja Orbana povečuje porabo za vojsko, ki je v preteklih letih dobila premalo sredstev. Delež sredstev za obrambno v madžarskem bruto domačem proizvodu se je povečal z 0,95 odstotka v letu 2013 na 1,21 odstotka v letu 2019, še piše STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin