Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 10. 2020,
19.45

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

5

Natisni članek

ZDA Koronavirus Donald Trump Kayleigh McEnany

Ponedeljek, 5. 10. 2020, 19.45

3 leta, 6 mesecev

Okužena tudi tiskovna predstavnica Bele hiše

Trump sporočil: Danes bom zapustil bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

5

Donald Trump | Foto Twitter

Foto: Twitter

Ameriški predsednik Donald Trump je na Twitterju sporočil, da bo danes zapustil bolnišnico, kjer se zdravi zaradi okužbe z novim koronavirusom. Kot je zapisal, se počuti bolje kot pred 20 leti. 

Ameriški predsednik Donald Trump je na družbenem omrežju Twitter sporočil, da bo zvečer po ameriškem času zapustil bolnišnico Walter Reed Medical Center. 

"Ne bojte se virusa"

"Počutim se res dobro. Ne bojte se covid-19 in ne dovolite, da virus prevlada nad vašim življenjem," je zapisal. Dodal je, da so pod njegovim vodstvom razvili nekaj res odličnih zdravil in znanja. "Počutim se bolje kot pred 20 leti," je še zapisal predsednik. 

Dobil je zdravila, ki jih predpišejo le hudo bolnim

Trumpa so v bolnišnico sprejeli v petek, le dan za tem, ko so mu potrdili okužbo z novim koronavirusom, njegovo stanje pa se je poslabšalo. Zdravniki so v nedeljo priznali, da je predsedniku padla raven kisika v krvi in da ga zdravijo s poskusnim zdravilom remdesivir in steroidom. Zdravljenje s steroidi se je doslej uporabljalo le za hudo bolne s covid-19.

Donald Trump
Novice Kakšna zdravila za covid-19 dobiva Donald Trump

Okužila se je tudi prva dama Melania Trump, ki je danes tvitnila, da se dobro počuti in da bo še naprej počivala doma.

Sosledje okužb, ki so poleg predsednika in prve dame zajele tudi več zaposlenih v Beli hiši, novinarje, republikanske politike, člane Trumpove kampanje in druge, še ni povsem jasno. Vse bolj verjetno pa naj bi bilo, da je bil za širjenje okužb ključen dogodek za objavo nominacije Amy Coney Barret za vrhovno sodnico ZDA pred devetimi dnevi. Udeleženci dogodka niso držali varnostne razdalje, niso nosili mask, med njimi pa je doslej potrjenih že več kot deset okužb, poroča STA.

Okužena tudi tiskovna predstavnica Bele hiše

Okužena je tudi tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnany, a naj ne bi imela simptomov. V nedeljo zvečer je brez zaščitne maske govorila z novinarji, vendar meni, da nobeden od njih ni bil dovolj časa blizu nje, da bi se lahko okužil. McEnanyjeva je še tvitnila, da začenja karanteno in da bo še naprej delala za ameriško ljudstvo na daljavo.

Kayleigh McEnany | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Tiskovna predstavnica Bele hiše se je zadnje dni večkrat pogovarjala z novinarji brez zaščitne maske, med drugim v nedeljo. Zadnjo novinarsko konferenco v Beli hiši je vodila v četrtek, kot običajno brez maske, navaja STA.

Nobenega novinarja niso opredelili kot njen tesen stik

Uporabo maske je McEnanyjeva v preteklosti večkrat označila za osebno odločitev posameznika in poudarila, da se redno testira na novi koronavirus. Danes je pojasnila, da zdravniki Bele hiše nobenega novinarja niso opredelili kot njen tesen stik.

"Malomarno je ogrožala življenja"

Združenje dopisnikov v Beli hiši je v minulih tednih večkrat izpostavilo nevarnost okužbe med kampanjo pred predsedniškimi volitvami 3. novembra. Po današnji novici, da je okužena tudi tiskovna predstavnica Bele hiše, se je znova oglasilo več ogorčenih novinarjev. "Malomarno je ogrožala življenja," je med drugim tvitnila novinarka revije New York Magazine Olivia Nuzzi, piše STA.

Donald Trump
Novice Okuženi Trump pred bolnišnico obiskal svoje privržence #video

 

Ne spreglejte