Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 2. 2024,
10.54

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

Natisni članek

Sicilija italija posilstvo nasilje

Torek, 6. 2. 2024, 10.54

2 meseca, 3 tedne

Po skupinskem posilstvu na Siciliji desnica zahteva kemično kastracijo napadalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62
Nasilje nad ženskami. Posilstvo. Spolno nadlegovanje | Posilstvo naj bi trajalo pol ure, ko se je paru uspelo rešiti in takoj obvestiti karabinjerje, ki so napadalce ujeli v 24 urah. | Foto Shutterstock

Posilstvo naj bi trajalo pol ure, ko se je paru uspelo rešiti in takoj obvestiti karabinjerje, ki so napadalce ujeli v 24 urah.

Foto: Shutterstock

V Italiji še vedno močno odmeva novica o skupinskem posilstvu 13-letne deklice, ki naj bi jo konec januarja na javnem stranišču zlorabilo sedem Egipčanov, njenega fanta pa prisilili, da je napad gledal. "Za to obstaja samo eno zdravilo, kemična kastracija," se je odzval podpredsednik italijanske vlade Matteo Salvini in napovedal, da bo njegova stranka Lega kmalu to zahtevo tudi predlagala. 

Vodja italijanske desnice zahteva kemično kastracijo za napadalce, ki naj bi 30. januarja okoli 19.30 v parku Villa Bellini v mestu Catania 13-letno dekle in njenega 17-letnega fanta odvlekli na javno stranišče, kjer naj bi nato deklico posililo sedem Egipčanov, starih od 15 do 19 let. 

Deklica je povedala, da sta jo dva obtožena zagrabila, drugi pa njenega fanta. "In odvlekli so naju na stranišče. Bila je nočna mora, tam takrat ni bilo nikogar," je za La Repubblico povedala 13-letnica.

"Ostajamo trdni pri ideji, da potrebujemo kemično kastracijo za posiljevalce in pedofile, dosmrtno ječo za podobne incidente ter tudi večjo varnost v mestih," se je odzvala članica Salvinijeve stranke, evropska poslanka Annalisa Tardino.

V Italiji nekateri že od leta 2021 

Sedem osumljencev, med njimi trije mladoletni, naj bi v Italijo nezakonito vstopilo med novembrom 2021 in marcem 2023 kot "mladoletniki brez spremstva".

"V Egiptu ne bi nikoli dovolili takšnega obnašanja. Varnost naših otrok mora biti na prvem mestu," je še dejala Tardinova. Italijanska premierka Giorgia Meloni, ki je bila konec tedna v Catanii na vnaprej dogovorjenem obisku, pa je dejala, da je bila nad posilstvom šokirana. Žrtvi in ​​njeni družini je izrazila sožalje in obljubila, da bo pravici zadoščeno. 

Po pol ure se jima je uspelo rešiti 

Posilstvo naj bi trajalo pol ure, ko se je paru uspelo rešiti in takoj obvestiti karabinjerje, ki so napadalce ujeli v 24 urah. Žrtev je identificirala dva mladoletna storilca, njen fant pa drugih pet, so v ponedeljek sporočili s policije.

Po podatkih tožilstva v Catanii je bilo sedem osumljencev obtoženih skupinskega spolnega nasilja. Dva osumljenca, ki sta napad opazovala, a trdita, da dekleta nista posilila, naj bi pomagala pri preiskavi. Aretirali so štiri odrasle osebe, trije mladoletni so pridržani v prvem sprejemnem centru v Catanii. Eden od mladoletnikov je poskušal pobegniti, a so ga hitro ujeli, ko se je domov vrnil po nekaj oblačil, je še poročal La Repubblica.

Dani Alves
Sportal V Španiji začetek sojenja brazilskemu zvezdniku za posilstvo
Benoit Kounkoud
Sportal Francoski rokometaš pridržan po obtožbi o posilstvu
Mariska Hargitay
Trendi Igralka odkrito: Prijatelj me je posilil
Minister James Cleverly
Novice Minister se je opravičil zaradi izjav o drogah za posilstvo
Dani Alves
Sportal Zaradi domnevnega posilstva bo februarja sedel na zatožno klop
streljanje, Švedska, Sandviken
Novice Švedska: zaradi posilstva 15-letnice najstniki obesili taksista
Ne spreglejte