Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2022,
6.33

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

5

Natisni članek

policija bolnišnica ZDA streljanje

Četrtek, 2. 6. 2022, 6.33

1 leto, 10 mesecev

Novo streljanje v ZDA: štirje mrtvi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

5

V streljanju v bolnišnici v mestu Tulsa v ameriški zvezni državi Oklahoma so bili ubiti štirje ljudje, je sporočila policija. Za zdaj neidentificirani strelec je ubil štiri ljudi, več pa jih ranil. Pred posredovanjem policije se je ubil.

Policisti so potrdili, da je mrtev tudi osumljeni strelec, ki je bil oborožen s puško in pištolo. Policija je v sredo popoldne v na kraj dogodka, v bolnišnico svetega Frančiška, prišla v treh minutah, kar je po njihovih besedah zagotovilo, da število smrtnih žrtev ni bilo večje.

Policija
Novice Oče ustrelil 28-letno hčer, potem pa si sodil sam #video
Novice Policisti ustrelili neoboroženo nosečo žensko #video

Potrdili smrt štirih žrtev in strelca

Uradniki so dodali, da je bilo tudi več poškodovanih. Namestnik načelnika policije Eric Dalgleish je na tiskovni konferenci v sredo dejal: "Trenutno imamo štiri mrtve civiliste in enega mrtvega strelca." Povedal je, da je strelec, čigar identitete še niso odkrili, utrpel smrtonosne strelne rane, ki naj bi si jih povzročil sam. Po njegovih besedah je imel osumljenec "na kraju dogodka eno dolgo in eno ročno pištolo". O morebitnem motivu za napad še ni nobenih informacij, poroča BBC.

Policijski trak
Novice Streljanje pred eno od šol v Celju

Trenutno še zaslišujejo priče

"Policisti, ki so prispeli, so slišali streljanje v stavbi in to jih je usmerilo v drugo nadstropje," je dejal Dalgleish. Policisti trenutno zaslišujejo priče iz celotne stavbe, tudi tiste, ki so bile v drugem nadstropju, kjer se je zgodil napad. Policijski načelnik Richard Meulenberg je za ABC News povedal, da je policija ob prihodu v medicinski kampus "ugotovila, da je bilo ustreljenih nekaj ljudi", nekateri pa so že umrli.

To je bil "katastrofalen prizor", je dejal. Predsednik ZDA Joe Biden je bil obveščen o streljanju v Tulsi, so v izjavi sporočili predstavniki Bele hiše. Predsednik Biden je preteklo soboto po uboju 19 otrok in dveh učiteljev na šoli v Teksasu pozval Američane, naj se zavzamejo za preprečevanje nadaljnjega nasilja z orožjem.

Novice Pokol v Teksasu: vrata šole bi morala biti zaklenjena #video #foto

Policija posredovala hitreje kot pretekli teden v šoli

Policija je sicer posredovala hitreje kot prejšnji teden v teksaškem Uvaldeju, kjer je 18-letnik v osnovni šoli ubil 19 otrok in dve učiteljici, policisti pa so skoraj uro čakali pred učilnico, v katero se je zaprl, preden so posredovali. Od začetka napada do usmrtitve strelca je potekla ura in pol.

Bela hiša je sporočila, da je predsednik ZDA Joe Biden obveščen o zadnjem napadu in je lokalni skupnosti ponudil pomoč zvezne vlade. Biden je do zdaj obiskal že newyorški Buffalo, kjer je 18-letni rasist pred dvema tednoma ubil deset temnopoltih ljudi, in prejšnji teden tudi Uvalde.

Biden sicer poziva k zaostritvi zakonodaje glede orožja, a to za zdaj zaradi nasprotovanja republikancev ni mogoče.

Od začetka januarja je bilo v ZDA 12 strelskih napadov s po najmanj štirimi smrtnimi žrtvami. Vsega skupaj je od začetka leta v takih napadih umrlo 76 ljudi. Strelcev ta statistika žrtev ne zajema.

Ne spreglejte