Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Sreda,
11. 7. 2018,
6.54

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

poplave Japonska

Sreda, 11. 7. 2018, 6.54

5 let, 9 mesecev

Nove žrtve poplav na Japonskem #video

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Zemeljski plazovi in poplave na Japonskem, ki so posledica obilnega deževja, so zahtevali novih 21 smrtnih žrtev. Gre za eno najhujših naravnih nesreč po potresu in cunamiju, ki sta to otoško državo prizadela leta 2011.

Skupno so poplave zahtevale že 176 smrtnih žrtev, še vedno pa pogrešajo devet ljudi, so sporočile japonske oblasti. V akciji reševanja in iskanja pogrešanih sodeluje okoli 75 tisoč policistov, gasilcev in vojakov.

Novice Na Japonskem poplave vzele že 156 življenj, več deset ljudi še pogrešajo

poplave, Japonska | Foto: Reuters Foto: Reuters

Prizadeta območja si je ogledal tudi premier Abe

Svoje domove je moralo zapustiti na stotisoče ljudi. Voda je na mestne ulice vdrla s tako hitrostjo, da mnogim ni uspelo zapustiti svojih hiš, rešili pa so se tako, da so se zatekli na strehe hiš.

Danes zjutraj je eno najbolj prizadetih območij, prefekturo Okajama, obiskal tudi japonski premier Shinzo Abe. Škodo, ki so jo povzročile poplave, si je ogledal s helikopterja, v evakuacijskem centru pa je obiskal prizadete v poplavah. Abe je zaradi poplav odpovedal obisk Belgije, Francije, Savdske Arabije in Egipta.

Svoje domove je moralo zapustiti na stotisoče ljudi. | Foto: Reuters Svoje domove je moralo zapustiti na stotisoče ljudi. Foto: Reuters

Novice Dež se ne ustavi, poplave na Japonskem zahtevale že več kot sto žrtev #foto #video

Voda odtekla in pokazala razsežnosti poplav

Na Japonskem je od četrtka do nedelje močno deževalo, zaradi česar so bile poplavljene številne ceste in hiše, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. V tem tednu je posijalo sonce, voda je odtekla in s tem pokazala, kaj so povzročile poplave.

poplave, Japonska | Foto: Reuters Foto: Reuters

Najhujša naravna katastrofa je Japonsko prizadela leta 2011, ko je otoško državo najprej stresel potres z močjo 9,0 stopnje po Richterjevi lestvici in sprožil gromozanski cunami, ki je treščil ob obalo pokrajine Tohoku ter opustošil celotna mesta in uničil ogromno kmetijskih površin. Zaradi potresa so nastale tudi poškodbe v jedrski elektrarni v Fukušimi, ki so povzročile radioaktivno sevanje. Najhujša katastrofa na Japonskem po drugi svetovni vojni je po uradnih podatkih zahtevala skoraj 19 tisoč smrtnih žrtev, uničenih je bilo več kot milijon domov.

poplave
Novice Obilno deževje na Japonskem zahtevalo številne smrtne žrtve #foto
Ne spreglejte