SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nov terminal na letališču v Prištini naj bi vrata odprl jeseni

3

termometer

Gradnja novega terminala, ki se razprostira na 45 tisoč kvadratnih metrih, se bliža h koncu, uradno odprtje pa naj bi sledilo konec septembra.

V gradnjo novega terminala, ki bo lahko letno sprejel 3,2 milijona potnikov, so vložili 130 milijonov evrov, je povedal vodja projekta Holdon Koktur. "Povečali smo zmogljivosti letališča in prepričan sem, da bo vlada zadovoljna," je dejal Koktur, ki je zadovoljen z napredkom pri gradnji.

V Prištini, kamor leti tudi slovenski prevoznik Adria Airways, so prepričani, da bodo z novim terminalom privabili več potnikov, ki zdaj raje letijo prek letališča Aleksander Veliki v Skopju. "Ljudje ne želijo prečkati meje in leteti s skopskega letališča. Za prebivalce Kosova ni prijetno potovati dve uri v Makedonijo," je dejal Koktur.

Ob tem je zagotovil, da se konkurence ne bojijo. "Prepričan sem, da bomo zagotavljali veliko boljše storitve kot druga letališča v regiji," je dejal. Kot pravi, razmišljajo celo o subvencioniranju nizkocenovnih prevoznikov, da bi tako privabili več potnikov.

Prav nizke cene so v zadnjem času veliko potnikov s Kosova prepričale, da so se raje odpravili na skopsko letališče, ki je uvedlo celo lastne avtobusne povezave s Prištino.

Letališče v Prištini je tretje najbolj zasedeno na območju nekdanje Jugoslavije – več potnikov sprejmejo le v Beogradu in Zagrebu. Lani je prek prištinskega letališča letelo nekaj več kot 1,5 milijona potnikov, občutno rast pa zaznavajo tudi letos.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin