Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2024,
12.23

Osveženo pred

18 ur, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,21

Natisni članek

kraja droge kaos festival Ultra zabava

Ponedeljek, 15. 7. 2024, 12.23

18 ur, 48 minut

Nora zabava se je sprevrgla v kaos: pridržanih 243 ljudi, izrekli za 141 tisoč evrov kazni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,21

Na festivalu elektronske glasbe Ultra Europe v Splitu je policija v treh dneh predvsem zaradi prekrškov, povezanih s prepovedanimi drogami, pridržala 243 ljudi, od tega 214 tujih državljanov, je danes sporočila policijska uprava splitsko-dalmatinske županije. Izrekli so za 141 tisoč evrov denarnih kazni.

Hrvaška policija je danes poudarila, da med festivalom, ki je potekal od petka do nedelje, niso obravnavali kaznivih dejanj ali protipravnih ravnanj, ki bi ogrožala varnost obiskovalcev.

Poudarili so, da so s tem uresničili svoj glavni cilj, to je visoko stopnjo varnosti tako na prizorišču festivala kot tudi na celotnem območju mesta Split. Za to je vsak večer skrbelo 250 policistov.

Največ kršitev povezanih s prepovedano drogo 

Med festivalom, ki se ga je v treh dneh udeležilo več kot 91 tisoč ljudi, niso obravnavali hujših kršitev, največ prekrškov in kaznivih dejanj pa je bilo povezanih s prepovedanimi drogami.

Zaradi trgovanja z njimi so kazensko ovadili 11 ljudi, zaradi njihovega uživanja pa so oglobili 246 udeležencev festivala. Med drogo, ki so jo zasegli, je bilo največ ekstazija, amfetaminov, heroina, kokaina, MDMA in marihuane.

Obravnavali več primerov kraje: z vratu so trgali verižice 

Obravnavali so tudi 31 primerov kraje ter pridržali pet osumljencev, med njimi tri italijanske in dva švicarska državljana. Trojica Italijanov naj bi 29 udeležencem festivala odtrgala verižice z vratu, dvojico Švicarjev sumijo istega kaznivega dejanja.

Policija v Splitu je vsako noč obravnavala tudi po več deset primerov kršenja cestnoprometnih predpisov, v treh dneh skupno več kot 250. Največ prekrškov so storili vozniki motorjev in mopedov, predvsem zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter zaradi vožnje v nasprotno smer in neuporabe čelade.

Splitsko Ultro, ki se te dni seli na Brač, Hvar in Vis, vsako leto obišče skupno več kot 150 tisoč ljudi in je največji festival elektronske, house, tehno in trance glasbe v Evropi.

Poleg policije ima v tem času več dela tudi zdravstveno osebje, predvsem zaradi zastrupitev z alkoholom in drugimi opojnimi snovmi, kar je bil tudi razlog za smrt 20-letnega slovenskega obiskovalca v nedeljo zjutraj.

Ultra
Novice V splitski bolnišnici umrl 20-letni Slovenec, ki so ga pripeljali s festivala Ultra
Ultra music festival
Trendi Na splitski Ultri pričakujejo več kot 150 tisoč ljudi
Ne spreglejte