SiolNET. Novice Svet
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Newyorško tožilstvo za umik obtožnice proti Strauss-Kahnu

4

termometer

Newyorško tožilstvo je vložilo predlog za umik vseh obtožb na račun nekdanjega prvega moža Mednarodnega denarnega sklada (IMF) Dominiquea Strauss-Kahna, poročajo ameriški mediji.

Pred objavo novice se je tožilstvo sestalo s sobarico Nafissatou Diallo, ki Strauss-Kahna obtožuje spolnega napada v newyorškem hotelu Sofitel. Kakšna točno je vsebina dokumenta, ki ga je vložilo tožilstvo, zaenkrat ni znano. "Ženski zanikal pravico v primeru posilstva" Odvetnik Diallove Kenneth Thompson je po kratkem pogovoru ocenil, da je tožilec Cyrus Vance "ženski zanikal pravico v primeru posilstva", s čimer je v bistvu potrdil novico, ki so jo medtem objavili ameriški mediji. Pogovor je sicer potekal dan pred predvidenim vnovičnim zaslišanjem Strauss-Kahna na newyorškem sodišču, zato so poznavalci že vnaprej domnevali, da namerava tožilstvo umakniti obtožnico proti Strauss-Kahnu.

Sodnik bo jutri uradno ustavil postopek

Kot je videti sedaj, bo sodnik Michael Obus v torek ugodil predlogu Cyrusa Vancea in uradno ustavil postopek proti Strauss-Kahnu.

To še ne pomeni, da je Strauss-Kahn nedolžen A kot dodaja, to še ne pomeni, da je bivši vodja IMF po mnenju tožilstva nedolžen, ampak le to, da so zaradi nasprotujočih se izjav in nekaterih laži domnevne žrtve ocenili, da so možnosti za njihovo zmago premajhne.

32-letna sobarica, po rodu iz Gvineje, naj bi namreč pred leti domnevno lagala na prijavi za azil v ZDA, po domnevnem spolnem napadu pa je dala nekaj zmedenih izjav.

Do spolnega napada, ki ga sobarica očita Strauss-Kahnu, naj bi sicer prišlo 14. maja, ko jo je v hotelski sobi napadel in prisilil v oralni seks. Še isti dan so Strauss-Kahna aretirali na newyorškem letališču, nakar se je znašel v zaporu in kasneje v hišnem priporu.

Strauss-Kahn se je izrekel za nedolžnega Strauss-Kahn, ki je po aretaciji odstopil s položaja generalnega direktorja IMF, se je že v samem začetku izrekel za nedolžnega, ko pa se je primer proti njemu začel majati, so ga ob plačilu visoke varščine celo izpustili na prostost.

Diallova zahteva tudi denarno odškodnino Diallova je medtem proti njemu vložila tudi civilno tožbo, v kateri zahteva denarno odškodnino.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin