SiolNET. Novice Svet
9,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neverjetna neumnost ruskega vojaka

9,57

termometer

Ruska vojska | Ukrajinec je s pomočjo aplikacije Find My spremljal pot ruskih sil na vzhod.  | Foto: Reuters
Ukrajinec je s pomočjo aplikacije Find My spremljal pot ruskih sil na vzhod. Foto: Reuters

Kmalu po začetku ruske invazije na Ukrajino je ruski vojak Vitaliju Semenecu iz njegovega doma v Hostomelu ukradel brezžične slušalke AirPod, preko katerih je Ukrajinec lahko sledil prerazporejanju ruskih sil na vzhod države. 

Vitalij Semenec je uporabil funkcijo Find My, ki je na voljo v vseh Applovih napravah. Prek omenjene aplikacije lahko uporabniki Appla poiščejo izgubljeno ali ukradeno napravo ali celo pomagajo prijatelju pri iskanju njegove izgubljene naprave. Prav tako lahko delijo svojo lokacijo s prijatelji, družinskimi člani in stiki ter prijateljem pošljejo prošnjo za spremljanje lokacije. Aplikacija lahko sledi napravam, če se povežejo z internetom ali če se dovolj približajo drugim napravam, da se povežejo prek Bluetootha.

Ruski vojak je brezžične slušalke ukradel v Hostomelu, kraju, ki leži 20 kilometrov od Kijeva. To se je zgodilo na začetku invazije, ko so ruske sile poskušale zavzeti prestolnico. Ta mesec, ko so se ruske sile začele naglo premikati iz Kijeva, pa je Semenec izsledil svoje ukradene slušalke. Vojak z ukradenimi slušalkami je najprej prečkal mejo z Belorusijo, nato pa prispel v bližino mesta Gomel, piše The Times.

Z ukradenimi slušalkami je prispel v Belgorod

Prejšnji teden je vojak z ukradenimi slušalkami prispel v Belgorod, mesto v Rusiji, kjer predsednik Putin zbira svoje vojake za napad na Donbas, je Semenec sporočil na svojem profilu na Instagramu, kjer je objavil pot potovanja. 

"Zahvaljujoč tehnologiji vem, kje so moje slušalke AirPods. Iz mojega doma v Hostomelu so jih ukradli ruski vojaki," je dejal. Kljub temu da jih verjetno ne bo nikoli dobil nazaj, se je ta tehnologija izkazala za še kako uporabno. 

s Novice Kje je posadka potopljene križarke Moskva? Svojci: Zahtevamo odgovore! #video Ukrajina 1.4. Novice Ubit pomemben poveljnik proruskih separatistov #vŽivo Andrej Kozirev Novice Nekdanji ruski minister: Če bo Putin zasedel Ukrajino, lahko sledi napad na Poljsko

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin