SiolNET. Novice Svet
4,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Neurje na Hrvaškem: vozniki ustavljali v predorih in pod viadukti #foto #video

4,32

termometer

Močna neurja z vetrom, dežjem in točo so v nedeljo popoldne in zvečer zajela tudi več delov sosednje Hrvaške. Po podatkih hrvaškega notranjega ministrstva so bili poškodovani trije ljudje. Poročajo tudi o veliki gmotni škodi na objektih, električni napeljavi in kmetijskih površinah. Reševalne akcije so potekale tudi na hrvaški obali.

Izruvana drevesa so na območju Zadra padala tudi na avtomobile. Vir: Facebook


Na območju Vukovarja je toča lažje poškodovala dve ženski, medtem ko je na območju Županje moški padel s strehe. Kakšne poškodbe je utrpel, za zdaj ni znano. S hrvaškega notranjega ministrstva so sporočili, da je na območju Vukovarja klestila toča v velikosti oreha, ponekod tudi v velikosti jajca, zato je na tem območju v kratkem času nastala velika gmotna škoda.

Poplave na Ptuju Novice Poglejte, kako se je neurje razbesnelo nad Ptujem #foto #video

Veter ruval drevesa, podiral drogove in odnašal strehe

Močan veter je izruval številna drevesa, ki so padala na ceste in parkirane avtomobile, ponekod pa je podiral tudi drogove električne napeljave. V vasi Drenovci je veter odnesel streho osnovne šole, številne strehe so bile poškodovane tudi na stanovanjskih hišah.

Posledice vremenske ujme na Hrvaškem. Vir: Facebook.


O podobni škodi poročajo tudi iz preostalih županij na hrvaški celini, in sicer od meje s Slovenijo na zahodu do meje s Srbijo na vzhodu, so sporočili z notranjega ministrstva. Ponekod so močne padavine nanašale kamenje in zemljo na lokalne ceste, v Zagrebu pa so bili poplavljeni nekateri cestni podhodi.

Parkirana vozila v predorih so ovirala reševalce na nujni vožnji. Vir: Facebook.


Na Reki je veter odnašal kovinske strehe, ki so padle tudi na lokalne ceste. V eno od hiš je udarila strela. Na širšem območju mesta je voda vdrla v dva stanovanjska objekta. Na avtocesti med Reko in Zagrebom so vozniki med neurjem ustavljali vozila pod viadukti in začasno blokirali promet, še navaja hrvaško notranje ministrstvo.

Vozniki so vozila ustavljali tudi pod viadukti. Vir: Facebook.


PTUJ Novice Na Ptuju sunki vetra presegli sto kilometrov na uro #foto #video

Na morju rešili najmanj 50 ljudi, tudi več otrok

Luška kapitanija v Zadru je sporočila, da so v nedeljo zvečer rešili najmanj 50 ljudi, med njimi več otrok. Med neurjem je namreč samo pri otoku Molat nasedlo najmanj pet plovil. Poudarili so, da ne pomnijo takšnega vetra, ki je nekatere spominjal na tornado.

Tako kot na celini tudi v Zadru danes odpravljajo posledice neurja, ki je v nedeljo zvečer poškodovalo številne strehe, avtomobile, terase gostinskih lokalov in komunalno infrastrukturo. Neurje z močnim dežjem in vetrom, ki je pihal tudi več kot sto kilometrov na uro, je zajelo tudi hrvaško Istro, a hujših posledic tam ni bilo. Hrvaški meteorologi so tudi za današnje popoldne za večji del države z izjemo južne Dalmacije napovedali možnost novih neviht. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin