Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 3. 2021,
16.01

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

3

Natisni članek

ukrepi Angela Merkel Koronavirus Nemčija

Nedelja, 21. 3. 2021, 16.01

3 leta, 1 mesec

Nemčija zaradi naraščanja okužb podaljšuje ukrepe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

3

Angela Merkel | V Nemčiji bodo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa očitno podaljšali čez velikonočne praznike. Na fotografiji nemška kanclerka Angela Merkel. | Foto Reuters

V Nemčiji bodo ukrepe za zajezitev novega koronavirusa očitno podaljšali čez velikonočne praznike. Na fotografiji nemška kanclerka Angela Merkel.

Foto: Reuters

Prebivalcem Nemčije se obeta podaljšanje veljavnih ukrepov zaprtja javnega življenja čez velikonočne praznike. To izhaja iz predloga sklepov, ki ga bodo v ponedeljek obravnavali na pogovorih med vlado v Berlinu in voditelji zveznih dežel. Sedemdnevna incidenca okužb v državi je medtem presegla kritično mejo sto.

Iz predloga sklepov je po poročanju STA razvidno, da naj bi zaprtje javnega življenja v Nemčiji podaljšali v prihodnji mesec, pri čemer pa natančnega datuma še niso določili. O osnutku, ki ga je pripravilo več zveznih dežel, bodo v ponedeljek razpravljali nemška kanclerka Angela Merkel in voditelji 16 nemških zveznih dežel.

Več zveznih dežel si prizadeva za podaljšanje omejitev za zajezitev novega koronavirusa v aprilu, saj se država zaradi naraščanja novih okužb, kar je posledica novih sevov virusa, sooča s tretjim valom epidemije. Veljavni ukrepi se v državi sicer iztečejo konec marca.

Protesti v Nemčiji
Novice Po množičnem protestu kritike na račun nemške policije

Sedemdnevna incidenca okužb nad kritično mejo sto

Po podatkih inštituta Roberta Kocha je sedemdnevna incidenca, torej pojavnost novih okužb na sto tisoč prebivalcev v enem tednu, s 99,9 danes narasla na 103,9. V zadnjem dnevu so v državi zabeležili 13.733 novih primerov okužbe z novim koronavirusom in 99 primerov smrti zaradi bolezni covid-19.

Na zadnjih pogovorih med zvezno vlado in zveznimi deželami o ukrepih za zajezitev širjenja novega koronavirusa v začetku marca je bil sprejet dogovor, da bo sproščanje določenih ukrepov mogoče, če bo incidenca manjša od 50, hkrati pa bo prišlo do vnovičnega zaostrovanja ukrepov v primeru, če se bo incidenca dvignila nad sto.

Afera z zaščitnimi maskami v Nemčiji usodna še za enega politika CSU

V povezavi s korupcijsko afero nakupa zaščitnih mask v boju proti pandemiji covid-19 v Nemčiji je z vseh strankarskih funkcij danes odstopil poslanec krščanskih socialistov (CSU) na Bavarskem Alfred Sauter. Vodja CSU Markus Söder je zaradi afere, ki je pretresla tako CSU kot tudi sestrsko CDU, obljubil več preglednosti v stranki.

Nekdanji bavarski pravosodni minister Sauter je sicer zadnji v vrsti politikov, ki so odstopili zaradi afere z maskami. Kot je danes sporočil, se umika iz odbora in predsedstva CSU, medtem ko bo njegovo članstvo v poslanski skupini CSU v deželnem parlamentu za zdaj mirovalo. Pri spornih poslih naj bi 70-letni Sauter nezakonito zaslužil kar milijon evrov. Generalno državno tožilstvo v Münchnu je zaradi korupcije proti njemu uvedlo preiskavo. Sauter vse očitke zanika. (STA)

Ne spreglejte