SiolNET. Novice Svet
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemčija bo krepila vojaško infrastrukturo v Litvi

0,11

termometer

Ursula von der Leyen Nemčija Litva vojska
Nemčija vodi bataljon, ki je nameščen v Litvi. Šteje okoli 1200 vojakov iz desetih držav. Foto: Reuters

Nemčija bo vložila 110 milijonov evrov za izboljšanje in prenovo vojaške infrastrukture v Litvi do leta 2021, je med obiskom v Vilni napovedala nemška obrambna ministrica Ursula von der Leyen. Pomagali bodo zgraditi predvsem namestitvene objekte in vadbene poligone, je napovedala.

Nemška ministrica je Litvo v ponedeljek obiskala ob drugi obletnici namestitve štirih večnacionalnih bataljonov zveze Nato v baltskih državah in na Poljskem v okviru operacije Okrepljene prednje prisotnosti. S tem naj bi odvračali morebitno rusko invazijo ali destabilizacijo območja, kakršno je izvedla na vzhodu Ukrajine in s protipravno priključitvijo polotoka Krim.

Nemčija vodi bataljon, ki je nameščen v Litvi. Šteje okoli 1200 vojakov iz desetih držav. Slovenija deluje v bataljonu, ki je nameščen v Latviji in ki ga vodi Kanada. Bataljona v Estoniji in na Poljskem pa vodita Velika Britanija in ZDA.

migranti Nemčija Novice Nemčija prvič po letu 2015 sprejela manj beguncev, kot jih je vrnila

Nemčija bo v Litvi gradila vojašnice in vadbene poligone

Von der Leyenova je med obiskom v Vilni napovedala, da bo Nemčija za dolgoročno navzočnost v Litvi namenila 110 milijonov evrov do leta 2021. Gradili bodo vojašnice in vadbene poligone, je povedala.

Njen litovski kolega Raimundas Karoblis je to napoved pozdravil kot dokaz predanosti Nemčije sodelovanju v Natu in tej misiji. "Slišali smo zelo uradno in zelo jasno na politični ravni, da je Nemčija tu dolgoročno in da bo tu, dokler bo varnostna situacija to zahtevala," je dejal Karoblis.

Matteo Salvini Novice Italija bo izkrcala migrante, če jih bosta sprejeli Nemčija ali Nizozemska Angela Merkel Novice Nemčija podpira dogovor ZN o migracijah Nemčija avtocesta A9 Avtomoto Nemčija: prepoved za dizle tudi že na avtocesti

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin