SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji premier Izraela Ehud Olmert obsojen zaradi korupcije

2

termometer

 | Foto:
Vlado nekdanjega izraelskega premiera Ehuda Olmerta so v času njegovega triletnega vodenja kabineta pretresali številni korupcijski škandali.

Ehuda Olmerta so zdaj spoznali za krivega in ga obsodili na eno leto pogojne kazni ter plačilo dobrih 14 tisoč evrov denarne kazni zaradi zlorabe javnega zaupanja. Olmerta so julija spoznali za krivega pri zagotavljanju nezakonitih uslug različnim poslovnežem v času, ko je bil predsednik vlade. Obtožb glede korupcijskih škandalov, zaradi katerih je leta 2009 moral odstopiti, pa je bil oproščen. Olmert zdaj spet lahko kandidira za izraelski parlament, vendar ne sme sodelovati v ministrskem kabinetu, saj se soočs še z eno korupcijsko obtožbo.

V času, ko je bil župan Jeruzalema, med letoma 1993 in 2003 in tudi v času njegovega naslednika naj bi uradniki prejemali podkupnine, da bi pospešili gradnjo spornega naselja, znanega pod imenom Holyland. Olmert je že zanikal kakršnokoli vpletenost v ta več milijonov dolarjev vreden projekt. Šestinšestdesetletni sredinski politik je po obravnavi povedal, da sodišče zapušča z dvignjeno glavo, da pa ne načrtuje ponovnega vstopanja v politično bitko. Izraelski državni tožilec Eli Abravanel pa je po izreku sodbe povedal, da postopki proti nekdanjemu premierju še zdaleč niso končani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin