SiolNET. Novice Svet
0,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nasedlo Ever Given bodo končno izpustili #video

0,16

termometer

Vpleteni strani sta dosegli dogovor glede spora v zvezi z večdnevno blokado Sueškega prekopa, ki jo je konec marca povzročila nasedla ladja Ever Given. Dogovor, katerega podrobnosti niso znane, bodo s slovesnim podpisom zaznamovali v sredo, ko bodo tudi izpustili zadržano ladjo Ever Given.

Japonski lastnik ladje in upravljavec Sueškega prekopa (SCA) sta dogovor dosegla po večmesečnih pogajanjih. Njegovo sprejetje so že v nedeljo naznanili vodilni pri SCA, danes ga je prek odvetnikov potrdil tudi lastnik ladje, japonsko podjetje Shoei Kisen Kaisha.

Podrobnosti za zdaj ni predstavil nihče, poroča STA, tako da vsota končne odškodnine ni znana. SCA je od japonskega lastnika ladje sprva zahteval 916 milijonov dolarjev, a so nato odškodnino znižali na 550 milijonov dolarjev. Glede na končni dogovor naj bi upravljavec prekopa med drugim dobil vlačilec z močjo okrog 75 ton.

Strani bosta dogovor slovesno podpisali v sredo, ko bodo ladjo, ki so jo od nesreče zadrževali v Egiptu, tudi izpustili.

Sueški prekop ladja Posel danes Egipt od lastnika nasedle ladje v Sueškem prekopu zahteva 900 milijonov dolarjev Egiptovska kapetanka Novice Za blokado v Sueškem prekopu okrivili žensko kapitanko #video Sueški prekop Novice Sueški prekop: vse ladje, ki so čakale na prehod, so preplule kanal Nokia 5.1, posneto z, Stegne Digisvet Zastoj v Sueškem prekopu bo prebudil odročno in zanemarjeno industrijsko cono pri Ljubljani Sueški prekop ladja Novice Posledice zapore Sueškega prekopa se bodo čutile še več mesecev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin