SiolNET. Novice Svet
1,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sueški prekop: vse ladje, ki so čakale na prehod, so preplule kanal

1,09

termometer

Sueški prekop
Foto: Reuters

Sueški prekop je danes preplula še zadnja od več kot 400 ladij, ki so čakale na vplutje v prekop, ko je bil ta zaprt zaradi nasedle kontejnerske ladje, je sporočil upravljavec prekopa.

Nokia 5.1, posneto z, Stegne Digisvet Zastoj v Sueškem prekopu bo prebudil odročno in zanemarjeno industrijsko cono pri Ljubljani

"Vse ladje, ki so čakale na prehod, so preplule kanal," je sporočil direktor družbe, ki upravlja s Sueškim prekopom, Osama Rabie. V času, ko so reševali nasedlo 400 metrov dolgo ladjo, se je število ladij, ki so čakale na prehod skozi Sueški prekop, povečalo na 422. Danes ga je preplulo še zadnjih 61 med njimi.

Potem ko je 23. marca v prekopu nasedla 400 metrov dolga ladja Ever Given, je bil šest dni ustavljen prehod po eni od ključnih pomorskih poti na svetu. Promet skozi prekop je znova stekel prejšnji ponedeljek. Preiskava, zakaj je ladja nasedla, še ni končana, pristojni pričakujejo, da bodo prve ugotovitve znane čez nekaj dni. Zaradi prekinitve prometa je Egipt na dan izgubil med 12 in 15 milijonov dolarjev prihodkov. Lani je skozi prekop plulo skoraj 19 tisoč ladij oziroma povprečno 50 na dan, piše STA.

Sueški prekop ladja Novice Posledice zapore Sueškega prekopa se bodo čutile še več mesecev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin