Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 11. 2018,
9.31

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

6

Natisni članek

Kosovo Srbija Kosovska Mitrovica ROSU Oliver Ivanović

Petek, 23. 11. 2018, 9.31

5 let, 5 mesecev

Napeto jutro s streljanjem v Kosovski Mitrovici #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

6

Kosovo | Srbski mediji poročajo, da so enote kosovske specialne policije ROSU danes okrog pete ure zjutraj vdrle v severni del Kosovske Mitrovice, kjer živi večinoma srbsko prebivalstvo, in tam aretirale štiri moške. | Foto Reuters

Srbski mediji poročajo, da so enote kosovske specialne policije ROSU danes okrog pete ure zjutraj vdrle v severni del Kosovske Mitrovice, kjer živi večinoma srbsko prebivalstvo, in tam aretirale štiri moške.

Foto: Reuters

Specialne enote kosovske policije so danes zgodaj zjutraj v severnem delu Mitrovice v okviru preiskave umora zmernega politika kosovskih Srbov Oliverja Ivanovića aretirale štiri osebe. Med priprtimi je tudi policist, ki je sodeloval pri preiskavi umora, poročajo srbski mediji.

Srbski mediji poročajo, da so enote kosovske specialne policije ROSU danes okrog pete ure zjutraj vdrle v severni del Kosovske Mitrovice, kjer živi večinoma srbsko prebivalstvo, in tam aretirale štiri moške. Poleg policista Dragiša Markovića, ki je sodeloval pri preiskavi umora, so priprli tudi policista Nedeljka Spasojevića ter Sašo Ćurčića in Marka Rošića. 

Kosovsko tožilstvo je sporočilo, da so za četverico odredili 48-urni pripor oziroma pripor do nastopa pred preiskovalnim sodnikom. Za tri prijete Srbe, ki so osumljeni vpletenosti v umor Ivanovića, pa so zahtevali do 30 dni pripora.

Novice Na Kosovu ubit vodja kosovskih Srbov #video

Žena enega od aretiranih je za srbske medije dejala, da je aretacija potekala grobo ter da so njenega moža tepli in udarjali s puškami vpričo nje in njunih otrok.

Napetosti na Kosovu se še stopnjujejo. Potem ko je Kosovo včeraj uvedlo stoodstotno carino na blago iz Srbije ter Bosne in Hercegovine, so kosovski Srbi danes izpeljali tudi miren enourni protest v Kosovski Mitrovici, Gračanici in Štrbcu.

Ramush Haradinaj
Novice Kosovo carine na blago iz Srbije in BiH zvišalo na sto odstotkov

Ivanovića so iz mimo vozečega avtomobila 16. januarja z več streli ubili neznanci pred sedežem njegove stranke v Mitrovici. Bil je viden zmeren politik kosovskih Srbov, pa tudi eden redkih, ki je bil javno kritičen do politike Beograda do Kosova. Zaradi tega so se pojavile konfliktne teorije o tem, kdo stoji za njegovim še nepojasnjenim umorom.

Interpol
Novice Kosovo ni bilo sprejeto v Interpol
Evropski komisar za širitev Johannes Hahn je spričo novih napetosti na Kosovu govoril s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, kosovskim predsednikom Hashimom Thacijem in kosovskim premierjem Ramushem Haradinajem. Kot je zapisal na Twitterju, so se strinjali, da je nujno umiriti razmere, kar je v interesu celotne regije.
Ne spreglejte