SiolNET. Novice Svet
1,61

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Štirje mrtvi v napadu na kliniki pri Berlinu, uslužbenko doma aretirali #video

1,61

termometer

V domu za telesno in duševno prizadete v nemškem Potsdamu so v sredo zvečer odkrili štiri umorjene ljudi, še ena oseba je huje poškodovana. Policisti so prijeli 51-letno uslužbenko doma. Zanjo so pozneje odredili zdravljenje v psihiatrični bolnišnici. Motiv za napad še ni znan.

"Skupno smo v več sobah našli štiri ljudi s smrtnimi ranami in še eno hudo ranjeno osebo," je v izjavi za javnost sporočila potsdamska policija. Začetna preiskava je pokazala, da so ljudje umrli "zaradi uporabe izjemne sile", so še pojasnili po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Prvi reševalci in policisti so na kraj dogodka prišli v sredo nekaj pred 21. uro. Žrtve so bili stanovalci doma za telesno in duševno prizadete osebe, ki so ga sicer oblasti najprej označile za kliniko.

Za 51-letno uslužbenko doma odredili psihiatrično zdravljenje  Štiri osebe so bile umorjene, ena huje poškodovana. Štiri osebe so bile umorjene, ena huje poškodovana. Foto: Reuters

Enainpetdesetletno uslužbenko so takoj po dogodku aretirali. Lokalno sodišče je zanjo odredilo zdravljenje v psihiatrični bolnišnici zaradi "ustreznih dokazov" o duševni bolezni, je povedal glavni tožilec v Potsdamu Wilfried Lehmann. Drugih podrobnosti ni želel komentirati, da ne bi ogrozil preiskave.

Tiskovna predstavnica državnega tožilstva je pred tem povedala, da dejanja nimajo "značilnosti umora". Ženska sicer med zaslišanjem ni spregovorila.

Potsdam klinika Foto: Guliverimage

"Nerazumljivo dejanje"

Ministrski predsednik zvezne dežele Brandenburg, katere prestolnica je Potsdam, Dietmar Woidke je v odzivu dejal, da je "pretresen ob teh groznih novicah". "V mislih sem z žrtvami in njihovimi najdražjimi," je povedal. Župan Potsdama Mike Schubert pa je povedal, da gre za "nerazumljivo dejanje", navajajo tuje agencije.

Ljudje so pred dom prinašali cvetje in sveče v spomin na žrtve dogodka. Zvečer pa so se jim poklonili tudi s spominsko slovesnostjo.

Dom pod vodstvom socialne službe luteranske cerkve med drugim skrbi za gluhe, slepe in bolnike s hudimi avtističnimi motnjami. V njem prebiva okoli 65 ljudi, imajo pa več kot 80 zaposlenih. Je del večjega kompleksa, v katerem sta še klinika in šola.

Preverite tudi: 

Kitajski vrtec Novice V vrtcu na Kitajskem ubita dva otroka Kapitol, ameriški kongres Novice Napad na Kapitol izvedel privrženec Islamske nacije

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin