Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
11.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Natisni članek

podatkovno središče smrt COVID-19 Peru

Torek, 1. 6. 2021, 11.01

2 leti, 10 mesecev

Najvišja smrtnost na svetu: v Peruju dvakrat več žrtev covid-19 #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

1

Peru je po ponovni preučitvi podatkov več kot podvojil število smrtnih žrtev bolezni covid-19. Vlada je dvignila število z nekaj več kot 69 tisoč na skoraj 181 tisoč po nasvetu strokovnjakov, ki so ugotovili, da niso vključili vseh smrti, ki jih je z veliko verjetnostjo povzročila bolezen covid-19. Peru ima po novem najvišjo smrtnost glede na število prebivalcev.

Skupina strokovnjakov je v poročilu navedla, da obstoječa metodologija prikazuje prenizko število smrtnih žrtev bolezni covid-19. Mednje po novem ne bodo več šteli le tistih, ki so bili pozitivni na testiranju na okužbo z novim koronavirusom, temveč bodo upoštevali tudi "verjetne" primere, epidemiološko povezane s potrjenimi primeri, ter tiste, s klinično sliko, kakršna se kaže pri bolezni covid-19.

Zdaj imajo ''izčrpnejše'' številke

Perujska vlada je skupino sklicala aprila, sestavljajo pa jo strokovnjaki iz javnega in zasebnega zdravstva v Peruju ter iz Svetovne zdravstvene organizacije. Premierka države Violeta Bermudez je poročilo pospremila z besedami, da Peru, zahvaljujoč tej skupini, zdaj razpolaga z "izčrpnejšimi" številkami, ki bodo tudi koristne pri spremljanju pandemije in sprejemanju ustreznih ukrepov.

Po prilagoditvi števila ima po novem Peru najvišjo smrtnost med covidnimi bolniki na svetu. V državi tako beležijo več kot 500 smrti na 100 tisoč prebivalcev. Na drugem mestu je Madžarska z nekaj več kot 300 smrtnimi primeri na 100 tisoč prebivalcev.

Peru je doslej potrdil več kot 1,9 milijona okužb z novim koronavirusom. Z drugim valom epidemije se država bojuje od decembra lani, 1. aprila so potrdili rekordnih 13 tisoč okužb. V zadnjih mesecih so se pri obravnavi covidnih bolnikov spoprijemali s pomanjkanjem kisika. V bolnišnicah je trenutno skoraj 12 tisoč covidnih bolnikov, a se razmere umirjajo.
Bojana Beović
Novice Beovićeva: Tudi pri nas bomo začeli cepljenje otrok od 12. leta #video
letalo letališče Brnik Frankfurt
Novice Slovenci med prvimi v "covid-19 free" Grčijo #video
Hrvaška
Novice Na Hrvaškem zrahljali protikoronske ukrepe
 
Ne spreglejte