SiolNET. Novice Svet
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najvišja smrtnost na svetu: v Peruju dvakrat več žrtev covid-19 #video

0,12

termometer

Peru je po ponovni preučitvi podatkov več kot podvojil število smrtnih žrtev bolezni covid-19. Vlada je dvignila število z nekaj več kot 69 tisoč na skoraj 181 tisoč po nasvetu strokovnjakov, ki so ugotovili, da niso vključili vseh smrti, ki jih je z veliko verjetnostjo povzročila bolezen covid-19. Peru ima po novem najvišjo smrtnost glede na število prebivalcev.

Skupina strokovnjakov je v poročilu navedla, da obstoječa metodologija prikazuje prenizko število smrtnih žrtev bolezni covid-19. Mednje po novem ne bodo več šteli le tistih, ki so bili pozitivni na testiranju na okužbo z novim koronavirusom, temveč bodo upoštevali tudi "verjetne" primere, epidemiološko povezane s potrjenimi primeri, ter tiste, s klinično sliko, kakršna se kaže pri bolezni covid-19.

Zdaj imajo ''izčrpnejše'' številke

Perujska vlada je skupino sklicala aprila, sestavljajo pa jo strokovnjaki iz javnega in zasebnega zdravstva v Peruju ter iz Svetovne zdravstvene organizacije. Premierka države Violeta Bermudez je poročilo pospremila z besedami, da Peru, zahvaljujoč tej skupini, zdaj razpolaga z "izčrpnejšimi" številkami, ki bodo tudi koristne pri spremljanju pandemije in sprejemanju ustreznih ukrepov.

Po prilagoditvi števila ima po novem Peru najvišjo smrtnost med covidnimi bolniki na svetu. V državi tako beležijo več kot 500 smrti na 100 tisoč prebivalcev. Na drugem mestu je Madžarska z nekaj več kot 300 smrtnimi primeri na 100 tisoč prebivalcev.

Peru je doslej potrdil več kot 1,9 milijona okužb z novim koronavirusom. Z drugim valom epidemije se država bojuje od decembra lani, 1. aprila so potrdili rekordnih 13 tisoč okužb. V zadnjih mesecih so se pri obravnavi covidnih bolnikov spoprijemali s pomanjkanjem kisika. V bolnišnicah je trenutno skoraj 12 tisoč covidnih bolnikov, a se razmere umirjajo.
Bojana Beović Novice Beovićeva: Tudi pri nas bomo začeli cepljenje otrok od 12. leta #video letalo letališče Brnik Frankfurt Novice Slovenci med prvimi v "covid-19 free" Grčijo #video Hrvaška Novice Na Hrvaškem zrahljali protikoronske ukrepe  

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin