SiolNET. Novice Svet
1,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Najstarejša v Evropi: pokopano dojenčico odkrili po deset tisoč letih

1,06

termometer

V italijanski deželi Ligurija so odkrili deset tisoč let star grob, v katerem je bila pokopana 40 dni stara dojenčica, so objavili v članku v novi številki znanstvene revije Scientific Reports. V najstarejšem tovrstnem odkritem grobu na evropskih tleh so ob trupelcu našli še nekaj nakita in amuletov.

Posmrtne ostanke so odkrili v jami v bližini mesta Albenga. Dojenčico so italijanski raziskovalci poimenovali Neve, kar v prevodu pomeni Sneg.

Raziskava je potekala pod okriljem več italijanskih univerz − v Bologni, Genovi in Ferrari − in tržaškega raziskovalnega centra Sincrotrone Elettra, v njej pa so sodelovali profesorji Stefano Benazzi, Fabio Negrino in Marco Peresani.

Po besedah Benazzija je odkritje izjemnega pomena. "Pomagalo nam bo zapolniti številne vrzeli ter osvetliti starodavno družbeno ureditev in pogrebne rituale naših naših prednikov," je njegove besede povzela Ansa.

pokopališče Novice Groza v Splitu: z grobov krade fotografije mladih mrtvih žensk Pompeji Trendi V Pompejih odkrili grobnico z dobro ohranjenim truplom premožnejšega meščana marilyn monroe Trendi Za slaba dva milijona ste lahko pokopani poleg Marilyn Monroe Grob Novice V Domžalah oskrunili muslimanske grobove in nanje položili meso egipt Novice V Egiptu odkrili grobnice iz časa pred faraoni #foto grobišča Novice 30 let po odkritju bodo pokopali 12 umorjenih jama Kočevski rog Novice V breznu 3 v Kočevskem rogu posmrtni ostanki okoli 250 žrtev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin