SiolNET. Trendi Svet znanih
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za slaba dva milijona ste lahko pokopani poleg Marilyn Monroe

0,14

termometer

marilyn monroe
Foto: Reuters

Za oboževalce nekdanjih hollywoodskih zvezdnikov bodo na dražbi za 1,7 milijona evrov ponudili neuporabljeno grobnico poleg grobov Marilyn Monroe in Hugha Hefnerja. 

V znamenitem spominskem parku Pierce Brothers Westwood Village v Los Angelesu je poleg grobnice zvezdnikov Marilyn Monroe in Hugha Hefnerja na voljo prazna grobnica, ki jo bodo na prihajajoči dražbi ponudili za 1,7 milijona evrov.

Neuporabljeno grobnico je leta 1997, 12 let po tem, ko so mu diagnosticirali HIV, kupil gledališki skladatelj Jerry Herman. Nepričakovano je skladatelj živel do leta 2019, pred smrtjo pa prosil, da ga pokopljejo poleg matere v New Jerseyju. 

Čeprav bi grobnica stala 150 tisoč evrov manj, če bi jo kupili neposredno na pokopališču, družina pokojnega skladatelja, ki grobnico prodaja, upa, da bo bližina grobov hollywoodskih zvezd prepričala potencialne kupce.

marilyn monroe Foto: Reuters

Leta 2009 je na primer neki Japonec ponudil več kot štiri milijone evrov, da bi bil pokopan nad grobom Marilyn Monroe, ki je okrašen s slikami, rožami in poljubi šmink, ki jih oboževalci pustijo na steni. Tablico z njenim imenom je treba občasno zamenjati, ker poljubi povzročijo oksidacijo in se obrabi. Ameriška zvezdnica je tam pokopana od 8. avgusta 1962.

"Biti večno ob Marilyn je preveč sladko, da bi to zamudili," je za L.A.Times leta 2009 izjavil Hugh Hefner, nekdanji ameriški založnik, ki je za grobnico poleg zvezdnice odštel 64 tisoč evrov.

Cene grobov na ameriškem javnem pokopališču se lahko gibljejo med 170 in 1.700 evri, na zasebnem pa med 1.700 in 4.300 evri. Pokopališča v Los Angelesu, ki so polna slavnih, pa so izjema. Cene mavzolejev v spominskem parku Pierce Brothers Westwood se začnejo pri 40 tisoč evrih, pokopališki prostori pa stanejo najmanj 170 tisoč evrov, še poroča Daily Mail.

marilyn monroe Foto: Reuters

Preberite tudi:

marilyn monroe Trendi Razkrili navodila, po katerih je Marilyn Monroe negovala svojo kožo #video marilyn monroe Trendi Kopalni plašč Marilyn Monroe prodali za skoraj 29 tisoč dolarjev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin