Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 8. 2012,
12.34

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nazare Portugalska utopitev

Natisni članek

Sreda, 22. 8. 2012, 12.34

5 let, 10 mesecev

Na Portugalskem utonila petletna deklica in njen dedek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V prikupnem ribiškem mestecu Nazare se je včeraj zgodila tragedija. Med sprehodom po obali je par, ki ga je spremljala deklica, zalil velikanski val, zaradi česar sta deklica in dedek umrla.

Brian O'Dweyer se je s svojo ženo in petletno vnukinjo Laro sprehajal po plaži Salgada v mestu Nazare, ko se je nad njimi pojavil gromozanski val in jih s seboj potegnil v morje. Dogodku sta bila priča dva ribiča, ki sta takoj skočila v morje in jih odvlekla do obale. Med tem sta Brian O'Dweyer in njegova vnukinja že prenehala dihati, oživiti pa ju niso mogli niti reševalci. Več sreče je imela Brianova žena, ki je preživela in že okreva v lokalni bolnišnici.

"Dedek je utonil, še preden sta ga ribiča potegnila iz vode, reševalci pa so se močno trudili, da bi oživili deklico, vendar jim ni uspelo," je povedal poveljnik reševalne enote v Nazareju Alberquerque e Silva.

Sosedje sočustvujejo s staršema umrle deklice

Po poročanju portugalskih medijev naj bi stara starša peljala vnukinjo na sprehod, medtem ko sta se njena starša Philip in Sian Lewis sončila na plaži, ki je sicer reševalci iz vode ne nadzorujejo. Starša male deklice je dogodek močno prizadel, z njima pa sočustvujejo tudi njuni sosedje. "Spomnim se, ko so jo prvič pripeljali domov, bili so tako srečna družina. Med sosedi so bili priljubljeni, zato je sosesko novica izredno razburila," je povedal David Mason, sosed družine Lewis.

Plaža Salgado je sicer priljubljena med deskarji ravno zaradi velikih valov. Novembra lani je deskar Garrett McNamara postavil svetovni rekord, ko je zajahal val, ki je meril skoraj 24 metrov. Med domačini pa velja, da gre za nevarno plažo, zato obiskovalce te plaže vedno opozorijo, naj bodo pazljivi.

Ne spreglejte