Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 4. 2024,
18.47

Osveženo pred

4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61

Natisni članek

neurje vreme Poljska

Ponedeljek, 1. 4. 2024, 18.47

4 tedne

Na Poljskem več mrtvih zaradi podrtega drevja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,61
Vihar Evropa | Najhuje je bilo na jugu Poljske, kjer so med drugim morali gasilci na teren več kot 140-krat. Fotografija je simbolična. | Foto Reuters

Najhuje je bilo na jugu Poljske, kjer so med drugim morali gasilci na teren več kot 140-krat. Fotografija je simbolična.

Foto: Reuters

Na Poljskem je zaradi v neurju podrtega drevja umrlo najmanj pet ljudi, med njimi dva otroka. Najhuje je bilo na jugu Poljske, kjer so med drugim morali gasilci na teren več kot 140-krat, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Nevihtno vreme povzroča nevšečnosti tudi v Avstriji.

V kraju Rabka-Zdroj na jugu države so umrli trije ljudje, med njimi šestletnik, ko je nanje padlo drevo. V Zakopanah je drevo pred cerkvijo padlo na žensko in njenega devetletnega sina, ki jim ga ni uspelo rešiti. V Zakopanah je drevo padlo tudi na avtomobil, pri čemer je umrla voznica.

V Avstriji brez elektrike štiri tisoč gospodinjstev

Vreme težave povzroča tudi v Avstriji. Zaradi podrtega drevja je zaprtih več cest. Civilna zaščita je med drugim za več delov avstrijske Koroške izdala opozorilo, naj ljudje ne zapuščajo domov, če to ni nujno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

O težavah poročajo iz dežel Solnograška, Štajerska in Koroška. Na avstrijskem Koroškem imajo največ težav na območju Karavank, kjer je med drugim zaradi vetra odkrivalo strehe.

Na avstrijskem Štajerskem je zaradi škode na omrežju brez elektrike okoli štiri tisoč gospodinjstev. Začasno je bilo zaradi podrtega drevja zaprtih več železniških prog.

S Solnograškega pa poročajo o prometni nesreči, ko je zaradi vetra drevo padlo na avtomobil, pri čemer sta bila ranjena tako voznica kot sopotnik.

Donald Tusk
Novice Poljski premier Donald Tusk opozoril na nevarnost konflikta v Evropi
Napad na Kijev
Novice Ruska raketa poletela nad Poljsko
Donald Tusk
Novice Poljska načrtuje odpoklic več kot 50 veleposlanikov
Ne spreglejte