SiolNET. Novice Svet
3,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Norveškem po trčenju s tankerjem rešujejo fregato

3,94

termometer

Norveška fregata ladja | Norveški urad za preiskavo nesreč je že sprožil preiskavo trčenja, v katerem je bil sicer udeležen tudi ladijski vlačilec. | Foto: Reuters
Norveški urad za preiskavo nesreč je že sprožil preiskavo trčenja, v katerem je bil sicer udeležen tudi ladijski vlačilec. Foto: Reuters

V fjordu na zahodu Norveške sta zjutraj trčila norveška vojaška fregata in malteški tanker, zdaj pa si vojska prizadeva, da se fregata ne bi potopila. V trčenju zgodaj zjutraj je sicer osem oseb utrpelo lažje poškodbe.

Norveška fregata s 137 ljudmi na krovu se je ravno vračala z vojaške vaje Trojni stik zveze Nato. Po trčenju so uspešno s plovila evakuirali vse člane posadke, osem od njih je bilo lažje poškodovanih, so sporočili iz vojske.

"Zajela je že veliko vode in obstaja resna nevarnost, da bo potonila, kjer je," je predstavnik reševalne ekipe ocenil stanje fregate.

jahta Azzam Trst Avtomoto V Trst priplula največja jahta na svetu #foto

Glede na fotografije in posnetke, ki so zaokrožili po spletu, so fregato, ki je delno že pod vodo, premaknili bližje obali. Uporabili so tudi vsa razpoložljiva sredstva, da bi plovilo rešili pred potopitvijo.

Norveška fregata ladja | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tanker, ki je plul pod malteško zastavo, je utrpel le manjšo škodo in tudi med 23 člani posadke ni bilo poškodovanih. Okoli 62 tisoč ton težka ladja zdaj čaka, da jo bodo povlekli do bližnjega naftnega terminala.

Norveški urad za preiskavo nesreč je že sprožil preiskavo trčenja, v katerem je bil sicer udeležen tudi ladijski vlačilec.

Norveška fregata ladja | Foto: Reuters Foto: Reuters

Symphony of the Seas Trendi Po Sredozemlju pluje največja križarka na svetu #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin