Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Gregor Pavšič

Sreda,
24. 8. 2016,
8.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

1

Natisni članek

Moskva Kalašnikov

Sreda, 24. 8. 2016, 8.53

6 let, 6 mesecev

Na letališču v Moskvi lahko pred vkrcanjem kupite kalašnikovko

Gregor Pavšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,23

1

Kalašnikov, ruski izdelovalec strelnega orožja – njihovo jurišno puško AK-47 so uporabljali sovjetski vojaki, pozneje pa številna uporniška gibanja –, je na moskovskem letališču odprl trgovino s spominki. Na letalo se lahko vkrcate tudi z imitacijo njihove puške.

"Povsem jasno bo, da ne gre za pravo strelno orožje. Prodajani izdelki niso nevarni," poudarja Vladimir Dmitriev, vodja marketinga pri Kalašnikovu. | Foto: Reuters "Povsem jasno bo, da ne gre za pravo strelno orožje. Prodajani izdelki niso nevarni," poudarja Vladimir Dmitriev, vodja marketinga pri Kalašnikovu. Foto: Reuters

AK-47 kot eden svetovno najbolj razširjenih ruskih izdelkov

Znamenito kalašnikovko AK-47, rusko jurišno puško, so razvili že med 2. svetovno vojno, najbolj znana pa je postala kot orožje številnih uporniških gibanj. Puško odlikujejo preprosta zasnova, vzdržljivost, nizka proizvodna cena in tudi preprosto vzdrževanje. AK-47 je najbolje prodajana puška na svetu. Kalašnikov jih je izdelal okrog 75 milijonov, v različnih državah po svetu so izdelali tudi več kot sto milijonov njenih kopij.

V trgovini bo poleg imitacij strelnega orožja mogoče kupiti tudi spominke, kot so majice, dežniki, različna pisala in podobno.  | Foto: Reuters V trgovini bo poleg imitacij strelnega orožja mogoče kupiti tudi spominke, kot so majice, dežniki, različna pisala in podobno. Foto: Reuters

Jasno bo, da gre za imitacijo in ne pravo jurišno puško

Kalašnikov je zdaj na moskovskem mednarodnem letališču Šeremetjevo odprl svojo trgovino s spominki. Tik pred vkrcanjem na letalo si bodo torej potniki lahko kupili svojo kalašnikovko. To seveda ne bo prava puška, temveč njena imitacija.

"Povsem jasno bo, da ne gre za pravo strelno orožje. Prodajani izdelki niso nevarni," poudarja Vladimir Dmitriev, vodja marketinga pri Kalašnikovu.

V trgovini bo poleg imitacij strelnega orožja mogoče kupiti tudi spominke, kot so majice, dežniki, različna pisala in podobno. Dmitriev dodaja, da bo trgovina vsem turistom dala priložnost, da domov odnesejo spominek iz vrst ene najbolj znanih ruskih blagovnih znamk oziroma izdelkov. Priložnosti za prodajo spominkov bo veliko, saj je lani prek letališča Šeremetjevo potovalo več kot 31 milijonov potnikov.

Kalašnikov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kalašnikov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ne spreglejte