Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 8. 2012,
15.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hrvaška

Ponedeljek, 27. 8. 2012, 15.01

7 let, 12 mesecev

Na Hrvaškem še divjajo požari, v Zadru prijeli domnevnega požigalca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadrski policiji se je nasmehnila sreča, saj je odkrila, kdo je podtaknil požar, ki je v nedeljo izbruhnil pri Radovinah.

Zadrska policija je prijela 51-letnega domačina, za katerega sumi, da je v nedeljo podtaknil požar pri kraju Radovine. Prijeli so ga potem, ko je pilot gasilskega letala v nedeljo opazil človeka, ki je sledil gasilcem in podtikal ogenj.

Hrvaški gasilski poveljniki so v zadnjem času večkrat zahtevali ostre denarne kazni za tiste, ki jim bodo dokazali, da so povzročili požare. Gasilci namreč trdijo, da so za večino požarov odgovorni ljudje - zaradi nepazljivega ravnanja z ognjem ali zaradi namernega podtikanja požarov.

Zadrski gasilci so sicer morali v nedeljo gasiti 13 požarov, danes pa med drugim gori pri Šibeniku. Kot so poročali hrvaški mediji, so minulo noč pred požarom med drugim reševali stanovanjske objekte, saj so se ognjeni zublji približali mestni soseski Šubićevac. Na območju Šibenika so sicer v nedeljo zabeležili 11 požarov. Hrvaška uprava za zaščito in reševanje (Dusz) je na svoji spletni strani sporočila, da je požar danes izbruhnil tudi pri jezu Peruća na reki Cetini. Na območje so poslali tri gasilska letala. Trava in nizko rastlinje pa so vneli tudi v občini Ervenik-Mokro polje pri Kninu.

Škodo povzročilo tudi včerajšnje neurje

Hrvaška se letos sooča z rekordnim številom požarov, zato so bili gasilci v hrvaški Istri zelo zadovoljni z nedeljskim dežjem. Ta jim je pomagal pogasiti požare, čeprav so hkrati strele povzročile nekaj manjših požarov na odprtem. Z dežjem pa je prišlo tudi neurje, ki je največ škode povzročilo v Umagu, Novigradu in Bujah, kjer je veter rušil drevesa, prometne znake in stojnice. Poleg dežja, zaradi katerega je voda zalila ulice v mestih, je območje zajela tudi toča v velikosti orehov, so poročali hrvaški mediji. O gmotni škodi zaradi neurja poročajo s Paga in iz Zadra, kjer so veliki morski valovi poškodovali eno izmed osrednjih zadrskih turističnih znamenitosti - morske orgle. Nekaj časa ni bilo elektrike, nekatere ulice in lokali v Zadru pa so bili pod vodo. V marinah in pristaniščih je nevihta potopila nekaj čolnov, so še poročali hrvaški mediji.

Hrvaška agencija za reševanje na morju je danes sporočila, da so v nedeljo zaradi neurja iz morja rešili več turistov, med drugimi 11-letnega slovenskega deskarja pri Medulinu.

Ne spreglejte