Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2019,
10.56

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

2

Natisni članek

migranti Hrvaška

Ponedeljek, 18. 11. 2019, 10.56

4 leta, 5 mesecev

Na Hrvaškem ranjen migrant še vedno v smrtni nevarnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

2

hrvaška policija | Foto STA

Foto: STA

Zdravstveno stanje migranta, ki je bil v soboto ranjen med posredovanjem hrvaških policistov v Gorskem kotarju, je stabilno, a je še vedno v smrtni nevarnosti, danes poročajo hrvaški mediji, ki se sklicujejo na vire iz reškega kliničnega centra. Migranta so operirali zaradi hudih poškodbe prsnega koša in trebuha.

Hrvaška policija
Novice Hrvaški policisti s strelom huje ranili migranta

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je po opravljeni policijski preiskavi v nedeljo zvečer potrdil, da so migranta zadeli streli iz policijskega orožja. "Med preiskavo ni bilo ugotovljeno, da bi bila uporaba strelnega orožja usmerjena proti konkretni osebi z namenom, da bi delovali proti osebi," je izjavil Božinović. Zadržal se je ocene, ali je bila uporaba orožja upravičena.

Hrvaška policija ni objavila drugih podrobnosti o dogodku

Potrdili so, da je bil ranjeni migrant del skupine približno 15 ljudi, ki so jih hrvaški policisti sumili ilegalnega prehoda meje. Policisti so posredovali na težko dostopnem območju Gorskega kotarja, nedaleč od predora Tuhobić ob avtocesti, ki povezuje Reko in Zagreb. Hrvaški mediji so poročali, da so bili migranti najverjetneje namenjeni proti Sloveniji.

Policist naj bi streljal v zrak, da bi tako poklical kolege na pomoč, a se je med streljanjem spotaknil in padel ter po naključju zadel migranta, je danes neuradno poročal Jutarnji list. Na notranjem ministrstvu navedb niso hoteli ne potrditi ne zanikati.

Časnik je dodal, da je policist, ki je streljal, skupaj s kolegom nesel ranjenega moškega več kilometrov do avtomobila, s katerim naj bi ga prepeljali v bolnišnico. Dodaja, da je isti policist pred dnevi rešil življenje nekemu premraženemu migrantu.

Preostali migranti, ki so bili v skupini z ranjenim migrantom, so zatrdili, da je ranjeni migrant iz Afganistana, je danes poročal Večernji list. Kot dodaja, poškodbe, ki jih je dobil migrant, ne pomenijo nujno, da je šlo za dva strela, saj je mogoče, da je tovrstne poškodbe povzročil en sam strel.

Migranti v Bosni
Novice Policija na zahodu BiH migrantom prepovedala izhod iz sprejemnih centrov #foto #video
Ne spreglejte