Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 6. 2021,
12.58

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

4

Natisni članek

kraja Istra Hrvaška

Nedelja, 27. 6. 2021, 12.58

2 leti, 10 mesecev

Na Hrvaškem zaradi kraje koles kazensko ovadili Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

4

Maistra Vrsar

Hrvaška policija je kazensko ovadila dva slovenska državljana zaradi suma tatvin koles v hrvaški Istri. 

Mlajšega, 23-letnega Slovenca sumijo, da je odtujil najmanj deset koles, pri eni od tatvin pa sta sodelovala s 55-letnikom. Oba sta v soboto zvečer končala v priporu, so danes potrdili na policijski upravi s sedežem v Pulju.

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je 23-letnik lani in letos večkrat prišel na Hrvaško ter iz kampov odtujil kolesa. Nato se je z njimi odpeljal proti Sloveniji, še preden bi lastniki dojeli, da so ostali brez koles, in prijavili tatvino policiji.

Policisti so analizirali kraje koles v zahodni Istri in so v petek zvečer na mejnem prehodu Kaštel (Dragonja) ustavili avtomobili znamke BMWs slovensko registracijo, ki je prevažal dve kolesi. V avtomobilu sta bila 23- in 55-letnik, ki nista imela nobenih dokazov, da sta lastnika koles. Policija je ugotovila, da je dvojica kolesi odtujila v kampu v Vrsarju malo pred prihodom na mejni prehod, so zapisali na spletni strani policijske uprave hrvaške Istre.

Na Hrvaškem sumijo, da je 23-letni Slovenec junija letos ukradel najmanj tri kolesa iz kampa v Tar-Vabrigi. Po eno kolo naj bi odtujil tudi iz kampov na območju Pulja in Umaga. Lani naj bi med 24. junijem in 15. avgustom odtujil najmanj štiri kolesa iz kampov v Vrsarju, Funtani in Tar-Vabrigi. Z vsako tatvino je oškodoval lastnike za po več tisoč kun (več sto evrov), so dodali.

Kriminalisti bodo nadaljevali preiskavo, ker sumijo, da je 23-letnik odgovoren za še več kaznivih dejanj ter da pri nekaterih izmed teh tatvin ni bil edini storilec, so še zapisali.

Poleg sodelovanja hrvaških policistov z območij Poreča, Umaga, Pulja in Buj je k reševanju primerov tatvin koles pripomogla tudi koprska policijska uprava, s katero policisti iz hrvaške Iste že tradicionalno uspešno sodelujejo pri razkrivanju kaznivih dejanj in njihovih storilcev, so poudarili.

Ne spreglejte