SiolNET. Novice Svet
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Dunaju obvezni tečaji za bodoče lastnike psov

0,12

termometer

Pes, družina, otrok
Tečaje za bodoče lastnike psov bodo vodili priznani kinologi, pristojbina v višini 40 evrov pa bo v celoti namenjena predavateljem.

Bodoči lastniki psov na Dunaju bodo morali od 1. julija opraviti štiriurni tečaj, potrdilo pa bo treba predložiti ob registraciji psa. Tečaj zajema osnove o nakupu štirinožca, njegovi vzgoji, negi in zakonodaji, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj v Ljubljani.

Novi dunajski zakon določa, da morajo vsi bodoči lastniki psov - ne glede na pasmo in še preden se odločijo za nakup - opraviti najmanj štiriurni tečaj. To velja za tiste, ki zadnji dve leti niso imeli psa.

Dunajska varuhinja pravic živali Eva Persy v tem ukrepu vidi dober način za zmanjšanje trpljenja živali in števila zapuščenih psov v zavetiščih. "Žal se mnogo ljudi, ki si želijo psa, ne zaveda, koliko časa, denarja, znanja in tudi obveznosti prinaša ustrezna vzgoja. Obvezen tečaj za bodoče lastnike psov je z vidika zaščite živali pomemben korak, ki ljudi še pred nakupom štirinožca postavi pred vprašanje, ali so sposobni prevzeti to vlogo, in če so, katera pasma bi bila zanje primerna," je dejala.

pes, žalosten Trendi Zakaj vas znajo psi pogledati tako, da se povsem raznežite #video

Tečaje bodo vodili priznani kinologi

Tečaje za bodoče lastnike psov bodo vodili priznani kinologi, pristojbina v višini 40 evrov pa bo v celoti namenjena predavateljem. V skupinah po največ 25 udeležencev bodo spoznavali osnove ravnanja s psi, njihove nege, pasti pri nakupu in zakonodaje s tega področja.

Februarja letos so v avstrijski prestolnici sprejeli nov zakon, po katerem morajo psi s seznama nevarnih pasem na javnih mestih nositi nagobčnik in biti na povodcu, delež alkohola v krvi njihovih lastnikov pa ne sme presegati 0,5 promila. Poleg tega je na Dunaju že od leta 2010 obvezen izpit za lastnike nevarnih pasem psov.

Družinska kmetija Sedmak Aleš tornjak pes psi pastirski Novice Najboljša zaščita so visoka električna mreža in pastirski psi #video Grenlandija Digisvet Alarm na strehi sveta: ko psi hodijo po vodi, je nekaj zelo narobe

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin