SiolNET. Novice Svet
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Bidnovem domu našli še več zaupnih dokumentov

0,52

termometer

Joe Biden | Del dokumentov je iz časa, ko je bil Biden med letoma 1973 in 2009 senator, del pa iz časa, ko je bil podpredsednik. | Foto: Reuters
Del dokumentov je iz časa, ko je bil Biden med letoma 1973 in 2009 senator, del pa iz časa, ko je bil podpredsednik. Foto: Reuters

Na domu ameriškega predsednika Joeja Bidna v zvezni državi Delaware so ta teden našli še šest zaupnih dokumentov, je v soboto sporočil Bidnov odvetnik Bob Bauer. Gre za dokumente iz časa, ko je bil Biden senator in nato podpredsednik ZDA.

Bauer je povedal, da so preiskovalci, ki so Bidnovo domovanje v petek preiskovali skoraj 13 ur, odnesli tudi nekaj na roko napisanih zapiskov ter drugega materiala. Bidna z ženo med preiskavo ni bilo zraven.

Joe Biden Novice V Bidnovi družinski hiši odkrili še več tajnih dokumentov

Preiskovalci so imeli dostop do vseh prostorov v hiši

Že pred tem so zaupne dokumente konec lanskega leta našli v njegovi bivši pisarni v Washingtonu ter v garaži na njegovem domu v Delawaru. Po slednjem odkritju je Bela hiša pristala na to, da preiskovalci pregledajo celotno Bidnovo hišo, kar se je v petek tudi zgodilo.

Odvetnik je povedal, da so imeli preiskovalci dostop do vseh prostorov v hiši. Del dokumentov je iz časa, ko je bil Biden med letoma 1973 in 2009 senator, del pa iz časa, ko je bil podpredsednik.

Ameriški predsedniki oziroma podpredsedniki morajo zaupne dokumente po koncu mandata predati nacionalnemu arhivu.

Joe Biden Novice Ni še konec: odkriti novi tajni dokumenti Joeja Bidna

Trump dokumentov ni hotel vrniti, Biden pa naj bi z njimi ravnal malomarno

Pravosodni minister Merrick Garland je za vodenje preiskave glede dokumentov pred dnevi imenoval posebnega tožilca Roberta Hura. Že lani je za preiskavo dokumentov, ki jih je iz Bele hiše odnesel bivši predsednik Donald Trump, imenoval posebnega tožilca Jacka Smitha.

Primera sta sicer različna. Trump dokumentov ni hotel vrniti, medtem ko naj bi šlo v primeru Bidna za malomarno ravnanje z dokumenti.

Joe Biden Novice V Bidnovi nekdanji pisarni našli tajne dokumente. Trump se veseli. Joe Biden Novice Biden pravi, da nič ne ve. Demokrati: Spreneveda se.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin